USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Над входом у храм засяяла святиня. ФОТО

25 Жовтня 2013 14:00
Парафія Архістратига Михаїла в Любомлі отримала нову ікону свого небесного покровителя. Її презентували визнані в Україні митці, уродженці Волині - художники Блонські-Подоляки.

Про це інформують у прес-службі Волинської єпархії Київського Патріархату.

Так, 22 жовтня парафія Архістратига Михаїла в Любомлі отримала нову ікону свого небесного покровителя. Образ подарували художники Блонські-Подоляки, матір із сином, а освятив декан і настоятель громади протоієрей Віктор Возняк.

Святиня засяяла над входом у храм. Вона чималих розмірів: висота 1,80 сантиметра, ширина – 1,20 сантиметра, а лик митці писали протягом двох місяців. Посприяли в закріпленні ікони працівники місцевого управління надзвичайників.

Полотна Наталії Блонської є по всій Україні та за її межами, зокрема у Чехії, Ізраїлі, США. Художниця здобувала освіту у Львівському училищі прикладного мистецтва імені Труша, на факультеті графіки Львівської академії друкарства. Спочатку викладала в художній школі у Млинові Рівненської області, продовжила педагогічну діяльність у Володимирі. Але згодом повернулась до рідного Любомля, тут понад десять років навчала дітей у загальноосвітній школі № 3, організувала художню студію. Син Леонід також став живописцем.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus