USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нардепи «Самопомочі» зустрічатимуть Саакашвілі 10 вересня, - Садовий

5 Вересня 2017 10:53
Мер Львова Андрій Садовий, голова партії «Самопоміч» заявив, що ряд нардепів з партії будуть зустрічати екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі на КПП «Краковець».

Про це міський голова Львова написав на сторінці у Фейсбук.

«10 вересня мої однопартійці - Ірина Подоляк, Єгор Соболєв, Роман Семенуха, Семен Семенченко та Павло Костенко будуть на КПП «Краківець», аби проконтролювати дотримання Закону та Конституції України щодо Міхеїла Саакашвілі», - заявив Садовий.

Окрім того, Андрій Садовий сподівається, що до цього часу Президент України Петро Порошенко відмінить своє рішення, яким позбавив Міхеїла Саакашвілі українського громадянства.

Як відомо, 26 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України. Сам політик у цей час був у Сполучених Штатах Америки.

Формальною підставою для припинення громадянства стало нібито приховування ним у 2015 році інформації про кримінальні справи проти нього у Грузії. У президентській адміністрації зазначили, що підстави для втрати громадянства України перелічені у ст.19 закону України «Про громадянство України».

Саакашвілі заявив, що його позбавили громадянства України на підставі анкети, під якою стоїть не його підпис. Колишній глава Одеської обласної держадміністрації заявив, що повернеться в Україну 10 вересня. Однак українські прикордонники раніше заявили, що не збираються його впускати до країни, оскільки український паспорт Саакашвілі вже недійсний. 4 вересня Саакашвілі заявив, що подорожує з українським паспортом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus