USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Нас ніхто не зупинить, поки не розіб’ємо москаля», - волонтери Волині

12 Лютого 2015 13:55
Люди, які вже майже рік щотижня долають тисячі кілометрів заради того, аби врятувати життя бійців, кажуть, що не здадуться.

19 березня минає рік з того часу, як волинські волонтери об’єдналися заради спільної мети – допомоги волинським у війську. І ті, хто вже давно співпрацю' між собою, переконують: пересварити їх не вдасться.

Нагадаємо, днями голова Волинської облдержадміністрації заявив, що волонтерам влада виділила 30 тонн пального. Та про такі цифри останні вперше чують.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ДЕ ТОННИ ПАЛЬНОГО ВІД ОДА? ВОЛИНСЬКІ ВОЛОНТЕРИ ШОКОВАНІ»

Крім того, голова Спілки воїнів Афганістані Волині Григорій Павлович подякував усім небайдужим, хто приносить речі, гроші, возить передачі на передову.

«Ми розуміємо, що народ видихся. Але люди усвідомлюють ту ситуацію. З 19 березня ми (волонтерські організації) працюємо і знаємо всі потреби, координуємо свої дії. І оці всі чвари, які виникають, - хто кому щось давав – непотрібні. Ми є одне ціле, і не треба відбивати в нас охоту. Ми налаштовані на співпрацю з усіма, головне, щоб був корисний показник. А за рік ми так з’єдналися, що розсварити нас не вдасться. Нас ніхто не зупинить, поки не розіб’ємо москаля. Давайте жити дружно і не підписуйте те, чого ми не брало», - каже він.

Розповів він і про те, як все починалося, як налагоджували співпрацю з бізнесом, владою. Нагадаємо, при Волинській облраді, свого часу, була створена наглядова рада. Волонтери робили форуми, збирали представників бізнесу. Та, на жаль, каже Григорій Павлович, це виявилося неефективним. Довелося відпрацьовувати власні зв’язки.

До слова, нині, каже він, з’являється чимало фондів, незрозумілого походження. Приміром, створюються такі фонди і надсилають листи до сільрад, бізнесменів з проханням пожертвувати кошти.

«В моєму розумінні фонд – це так: зібралися меценати, вклали кошти і почали допомагати, почали залучати серйозні інвестиційні кошти. А не писати листи на сільради, бо в Києві стоїть рота МВС, приміром, а з Волині треба терміново зібрати гроші й вдіти. В нас вистачає своїх, волинських. У нас 14 бригада формується. Тільки ось щойно матраци завезли, немає на чому спати. Згадайте, що було з 51-ю, як 4700 бійців послали з 91 бронежилетом, які купили громадські організації і відправили на передову. Зараз воно трохи не так. Або коли формувався тербатальйон. Коли бронежилети продавали за 4 тисячі, а його ціна була 2100 гривень. Ту анархію ми призупинили, бо ми брали на заводі по 2100 і людям за 2100 продавали. Але держава має це закуповувати. Щонеділі ми збирали наглядову раду, моментально реагували на потреби. Відчувалася ефективність роботи. І зараз відчувається. Бо волонтерами не родяться, ними стають. Їм треба дякувати. Вони відірвались від сім’ї, і роблять свою справу, бо знають одне: держава в небезпеці», - зауважив він.

Щоправда, зараз, каже, є й ті, «кому війна, а кому мати рідна». Але, додає Григорій Павлович, «Всевишній розсудить, а народ дасть свою оцінку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 14:11
То хай років 10 триває - їздіть собі. Комусь таки прибуток із цього, інакше б не їздили.
оля Показати IP 12 Лютого 2015 14:11
То на що був той цирк із мінськими зустрічами???Що всеодно хай гинуть люди????
Анонім до оля Показати IP 12 Лютого 2015 14:12
А хіба їх будуть виконувати? От наївні,то чергова інтрига.
Анонім до Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 14:52
коментар було видалено
Бабця до оля Показати IP 12 Лютого 2015 15:10
Нiхто не спитав, на скiльки на тiй нiкому не потрiбнiй вiйнi набили собi кишень.А молодi та здоровi хлопцi гинуть не знати за що.
Журналіст Показати IP 12 Лютого 2015 14:15
Ви і надалі нагнітаєте обстановку. Невже ви не розумієте , що українцям, як і іншим народам потрібний мир?
Дончанин до Журналіст Показати IP 12 Лютого 2015 15:02
А кто бы с тобой спорил? Только давай сначала разберемся с теми, кто кричал: 1)"Обещайте им все, что угодно. Вешать их будем потом." 2)С теми, кто на нашей земле начал строить концентрационные лагеря. 3)с теми, кто говорил по украинскому ТВ: "Их там слишком много. Поэтому надо там либо убить либо изгнать в Россию 1,5 - 2 миллиона."
Анонім до Журналіст Показати IP 12 Лютого 2015 15:04
Судячи по заголовку статтi,вiриться з трудом.
Дончанину Показати IP 12 Лютого 2015 15:07
Ты недоразвитый деб*л.!!!!
Анонім до Дончанину Показати IP 12 Лютого 2015 15:30
коментар було видалено
Анонім до Дончанину Показати IP 12 Лютого 2015 15:31
коментар було видалено
Анонім до Дончанину Показати IP 12 Лютого 2015 16:09
Провинциальные афроамериканские хлопцы — это такие «американские западенцы». Когда-то они сильно пострадали от разных «империалистов» и теперь считают, что весь мир им должен. Они хорошо умеют петь, танцевать, и у них есть своя теория превосходства над тупыми белыми «ватниками», но доказать это чем-то реальным они как-то не очень хотят. Шесть лет назад они с песнями и танцами выбрали в президенты США своего Ющенко — Барака Обаму. Страшно радовались, майданили… Афроамериканские хлопцы — народ музыкальный, научить их песне «Ще нэ вмэрла Амэри-и-ика» труда не составит. А как потом следует мочить вашингтонских сепаратистов, они сами догадаются. Давненько в Америке не было гражданских войн, застоялась...
Штірліц Показати IP 12 Лютого 2015 17:44
Війна доки не розіб*ються об москаля??
Ага до Штірліц Показати IP 12 Лютого 2015 17:57
коментар було видалено
Анонім до Штірліц Показати IP 12 Лютого 2015 17:58
З ваших слiв можна зрозумiти,що це нiколи не закiнчиться ,бо москалi ще нiколи не програвали.Так що не потрiбно так народ лякати.рано чи пiзно все закiнчиться.Хотiлося б ,щоб найскорiше.
Дончанин до Анонім Показати IP 12 Лютого 2015 18:33
коментар було видалено
Анонім до Штірліц Показати IP 12 Лютого 2015 21:39
Видно ,так і будуть, як равлики рожки показувати ...
Patrik Показати IP 12 Лютого 2015 18:48
"Наши это понимали с самого начала" ... Вот и пиши вашим, придурок, твою дурь читать - себя не уважать... Чего ты забыл в Украине, да еще в западной, тебя, шестерку путинскую, здесь не ждут, здесь рабства нет, рабы намного восточнее, промазал ты малехо, дурилка картонная.. Прям на 180 градусов. А вот там тебя облобызают гниду.
Дончанин до Patrik Показати IP 12 Лютого 2015 18:59
коментар було видалено
Patrik до Дончанин Показати IP 12 Лютого 2015 19:16
У меня в России десятки друзей, подруг, нормальных граждан-россиян, которые прекрасно понимают, какое х...о этот путлер и чего он хочет от России, от Украины, да и от всего мира, но ведь есть же у нас на Украине и небольшое количество таких ур*дов, как ты убогий, в которых в жылах течёт кровь рабская, которые привыкли шестерить, услуживать, выслуживаются так, что мать родную продать готовы... Это позор наш и мы все скоро исправим! Ты обречен даунчанин, кому ты на хр*н нужен, жалкий раб.
Анонім до Patrik Показати IP 13 Лютого 2015 06:07
Ви не раби,ви шестiрки
Patrik Показати IP 12 Лютого 2015 18:48
"Наши это понимали с самого начала" ... Вот и пиши вашим, придурок, твою дурь читать - себя не уважать... Чего ты забыл в Украине, да еще в западной, тебя, шестерку путинскую, здесь не ждут, здесь рабства нет, рабы намного восточнее, промазал ты малехо, дурилка картонная.. Прям на 180 градусов. А вот там тебя облобызают гниду.
Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2015 19:03
Ми з Наталею Семенівною також волонтери! Допомогаємо як можемо! Нам дадуть пільги?
Бабця. до Анатоль_ Показати IP 12 Лютого 2015 22:14
Догонять,та ще раз дадуть,гарапою по спинi
Надія Показати IP 12 Лютого 2015 19:54
ВІЙНА НА СХОДІ УКРАЇНИ Війна або АТО тепер на часі З московською ордою у січі. Безвинно гинуть люди на Донбасі, Небесна сотня йде на тисячі. Дебальцево і Горлівка в руїнах, Б'ють "гради" із Ростова на Дону. Горить земля на Сході України. Осуджує весь світ оту війну. Бандити вгризлись в Україну цвяхом. Терор жінок, сиріт, військовиків. Мар'янівка, Слов'янськ і Волноваха Умились кров'ю наших земляків. Цинізм, лукавство всюди і жорстокість. Росія потонула у брехні, Тривогу сіє на весь світ, неспокій... Коли ж кінець гібридній тій війні?! Куди не ступиш – смертоносні міни, Зруйновані будинки і мости. Агресор нищить мирну Україну, Гидоту слід давно звідсіль змести!
нострадамус Показати IP 12 Лютого 2015 22:57
воювати до остннього... українця?... це вже діагноз!
У-ух! Показати IP 13 Лютого 2015 09:25
Нач.Ген.Штабу Муженко сказав;"Росийских войск в Украине НЕТ" З ким зібралися воювати "до останнього москаля"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus