USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нацбанк хоче збільшити кількість безготівкових платежів

23 Листопада 2013 08:00
В Україні крім державної платіжної системи є близько 20 систем створених банками і небанківськими установами і 30 міжнародних систем.

З червня 2013 року стартував пілотний чотиримісячний проект, метою якого є відпрацювання питань взаємодії співпраці між банками – учасниками національної системи масових електронних платежів (далі НСМЕП). У результаті - випустили 68 мільйонів штук платіжних карток.

Зі слів заступника начальника управління НБУ у Волинській області Тетяни Севко, Нацбанк працює над зменшенням частки готівкового обігу і планує замінити його безготівковими розрахунками. «Ця система не буде комерційним проектом, а сприятиме населенню у безпеці безготівкових розрахунків і дозволить людям сплачувати майже за всі послуги» - резюмувала Тетяна Севко.

Начальник центру інформатизації Сергій Тєсунов переконує, що банкам, які долучаться до державної платіжної системи, практично не доведеться витрачати кошти на модернізацію своїх технічних засобів. «Сьогодні більшість банкоматів, не обслуговують картки НСМЕП. Але ми надіємось, що їх кількість збільшиться, тому що банківські установи у разі вступу до національної системи масових електронних платежів матимуть перевагу серед інших банків. Насамперед стислі терміни підключення до системи, використання власних технічних засобів для здійснення операцій», - відзначив Сергій Тєсунов.

Зі слів представників фіну станови, клієнти НСМЕП мають можливість безготівково оплачувати послуги інтернет-провайдерів, кабельного телебачення, штрафи виписані за порушення правил дорожнього руху, бронювати і купувати квитки «Укрзалізниці», погашати кредити, купувати товари в інтернет-магазинах, оплачувати комунальні послуги, щоправда, цей платіж поки що не доступний декільком областям України у тому числі і Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus