USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку помирає найменше. ІНФОГРАФІКА

7 Лютого 2014 16:40
Найвищий рівень смертності у Старовижівському, Любомльському, Горохівському та Турійському районах, це більше 16 людей на тисячу населення. Найнижчиим цей показник є в Луцьку - 9.3.
Інфографіка управління охорони здоров’я облдержадміністрації
Інфографіка управління охорони здоров’я облдержадміністрації


Інформаційному агентству Волинські Новини начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель прокоментував: «У Луцьку рівень смертності нижчий, ніж в Німеччині, там показник 10.2 на тисячу населення. За цими цифрами багато чинників. Загалом, Луцьк - комфортне місто для прожиття. Важлива роль у цьому й медичної галузі, зокрема у нас хороша інфраструктура, а це міські, обласні медзаклади, госпіталі, приватні клініки. Вчасна медична допомога рятує життя й уберігає від інвалідності».

Також Федір Кошель каже, що на низький рівень смертності впливає й хороший екологічний стан в місті, спокійна криміногенна ситуація й те, що багато людей харчуються не з супермаркетів, а з сіл. Він додає: «У тій же Німеччині мають дуже важку кухню з жирною їжею, пиво полюбляють. У нас інші соціально-ментальні фактори: багато релігійних людей, а це певна стриманість від алкоголю, наркотиків, пости, що корисно для здоров’я».

Порівнюючи із загальноукраїнською статистикою,- на Волині помирає людей менше. Динаміка останніх років свідчить про те, що рівень смертності населення в нашому краї знижується.
Інфографіка управління охорони здоров’я облдержадміністрації
Інфографіка управління охорони здоров’я облдержадміністрації
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ех Показати IP 8 Лютого 2014 18:36
Зниження смертності на 1000 населення в Україні і в області означає всього-навсього "омолодження" тієї тисячі населення щороку на 15 немовлят понад просте відтворення (15 померло- 15 народилось). Це взв'язку з виплатами на новонароджених дітей, а не взв'язку з покращенням медичного обслуговування, харчування, спорту та екології. Старики хто курив - курити не покинув, пити теж. Бабуля, яка в 45 років не проходила медогляду - в 70 теж не почне навідувати сімейного лікаря.
Ех Показати IP 8 Лютого 2014 18:41
В Луцьку помирає менше, ніж в селі, тому що села стрімко "старіють" порівняно з містами, куди виїхала на навчання молодь і там лишилася створювати сім'ю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus