USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали найпопулярніше слово 2015 року в Україні

7 Січня 2016 12:44
Найпопулярнішим словом в Україні за минулий рік стало слово "блокада". Про це повідомили автори онлайн-словника сучасної української мови і сленгу "Мислово" виданню Крим.Реалії, - інформує ТСН.

У 2015 році його вживали в різних контекстах, в основному пов'язаних з Кримом: громадська блокада, торговельна блокада, енергетична блокада.

Серед інших слів, які хвилювали українське суспільство минулого року, – слова "корупція", "переселенці", а також "безвізовий режим".

Автори проекту зазначили, що інтерес до головних слів минулого, 2014 року, таких як "волонтер", "доброволець", "анексія", "війна", "АТО" і "ватники", трохи впав, однак вони все ще займають важливе місце в українському мовному ландшафті.

Словник "Мислово" вибирає слово року втретє. Словом 2014 року стало слово "кіборги" в значенні "захисники Донецького аеропорту".

"Євромайдан" був обраний головним словом 2013 року.

Нагадаємо, згідно з даними Оксфордського словника найпопулярнішим словом 2015 року в світі стало "емодзі", що означає значок в електронних повідомленнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 7 Січня 2016 12:55
Найпопулярніше слово від Ляшка- Скотиняка...
знесилений зневірою Показати IP 7 Січня 2016 18:42
Шкода, що до цього переліку не увійшло жодного слова, яке б несло позитивний зміст. Як відомо, слова мають властивість нести матеріальну енергетику, бо і за біблією "спочатку було слово", а з такими словами, які були найпопулярніші в Україні за минулий рік, в мене сумні прогнози до її щасливого, європейського майбутнього в найближчій перспективі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus