USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Не можна нав’язувати релігію силою», – волинський священик УПЦ МП

28 Лютого 2019 21:30
«Кожен в праві обирати ту релігію, яка ближча до душі. Але нав’язувати щось і змушувати інших думати так само – неправильно», - вважає настоятель Преображенського храму села Осьмиговичі Турійського району Стефан Рибачук.

Про це він розповів Інформаційному агентству Волинські Новини під час загальнообласного молитовного стояння на захист прав віруючих Української Православної Церкви, що відбулося сьогодні, 28 лютого, біля Волинської ОДА.

Зі слів священнослужителя, за станом на сьогодні ситуація у селі Осьмиговичі – стабільна, тобто жодних протистоянь на релігійному підґрунті там немає.

«У нас в селі ніхто ні в кого храми не забирає, як це відбувається на території України. Так само нас ніхто не змушує переходити в ПЦУ. Але ми бачимо, що відбувається усюди й хвилюємось, що й у нас таке може бути», - пояснив свою присутність на молитовному стоянні духівник.

Він зауважив, що присутні на молитовному стоянні у Луцьку зібралися не з приводу підписання Томосу, а тому, що є факти захоплення храмів, витіснення з них священників та прихожан.

«Ми зібралися, щоб висловити свою думку, помолитися, щоб Господь дав спокій нашій державі, щоб це все припинилося. І ще, звичайно, для того, щоб звернутися із проханням до нашої обласної влади, аби останні приймали певні міри проти тих, хто чинить беззаконня. Бо, як ми бачимо, жодні закони нині не діють, як і протягом всіх попередніх років Незалежності України. Відбувається силовий захват храму, при цьому присутня поліція, але вона не втручається, а іноді ще й стає на бік тих, хто незаконно провокує ті захоплення, збори, голосування і тому подібне», - обурюється отець Стефан.

Він зазначив, що для нього особисто важливим є те, щоб в Україні був мир та свобода.

«Кожен в праві обирати ту релігію, яка ближча до душі. Але нав’язувати щось і змушувати інших думати так само - неправильно. Ми ж нікого не змушуємо переходити до нас, не змушуємо віддавати будівлі. Силою нічого не повинно відбуватись», - резюмував священик.

Також Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що віряни УПЦ МП села Охнівка Володимир-Волинського району пропонують прихожанам ПЦУ мирно ділитися місцевим храмом. Про це журналісту розповіла регент храму Івана Богослова у селі Охнівка Неля. Нагадаємо, сьогодні, 28 лютого, прихожани УПЦ МП вийшли до Волинської ОДА з протестом.

Після публікації матеріалу з редакцією зв’язався Стефан Рибачук та зазначив, що назва УПЦ МП є некоректною, адже офіційно вона звучить як «Українська православна церква», тобто УПЦ. Натомість редакція залишає за собою право вказувати приналежність патріархату в своїх публікаціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
хай Показати IP 28 Лютого 2019 21:41
Вернется вся фігня пятілєтка за три дня..нам навязують не тільки релігію силою а й братскую трієдіную страну гдє мацква всєх братнєє.вжке в Криму батюшкі кроплять тєхніку міра руского.тут не дочекались.батюшкі цієї ж структури по всіх буквах.
Джек до хай Показати IP 28 Лютого 2019 23:23
Ну а шо,православні всю жизнь навязують свою віру,всім.і тільки іхня віра правильна-святити яєчка і ковбаску
Острів'я Шацьк Показати IP 28 Лютого 2019 21:44
Де батюшка строгий і справедливий там не буває розколу
Ех до Острів'я Шацьк Показати IP 1 Березня 2019 08:17
Забули попи..як людей з церков виганяли,бо відразу задавались питання в яку церкву ходиш???де хрещений??? А далі кричали не признана виганяли,хоть люди йшли до бога ,а не до попів.. Тепер збирайте плоди своєї праці!
Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 21:46
Молодець! Правільно сказав.Ніяких привозних активістів не повинно бути,ніякої адміністрації.Люди самі розберуться. А хвіларет пролітає.
Нім до Анонім Показати IP 28 Лютого 2019 22:06
Так під контролем і по вказівках адміністрацій це все відбувається!
999 Показати IP 28 Лютого 2019 21:53
Захоплення закінчаться, бо приїхали журналісти і батюшки з Білорусі і Польщі?!
Реаліст Показати IP 28 Лютого 2019 21:57
Молодець, правильно мовив. Свободу віросповідання ніхто не відміняв. Люди мають право молитися Богу так, як їх навчили, як вони звикли. І Путін тут ні до чого.
Че Показати IP 28 Лютого 2019 22:10
А попам московським мозги промивати наївним колгоспникам можна? Про церковь канонічную, русь єдіную і царя благословєнного?
Олексій Первозванний Показати IP 1 Березня 2019 06:28
"Кожен в праві обирати ту релігію, яка ближча до душі..." - резюмував піп, і тут я з ним згоден, адже ніхто і не змушує змінювати релігію, ніхто не змушує обирати собі нового бога, ніхто не заперечує Ісуса, Трійцю і Біблію. Мова йде про перехід в лоно рідної Української Церкви з-під прихованого і виробленого за роки гніту московії і її каральної тоталітарної машини, що як ракова пухлина метастазувала в майже кожну клітину (територіальну громаду) України, адже саме Москва свого часу після самопроголошення у 1448 році втекла від Київської метрополії Константинопольського Патріархату і сама себе визнала автокефалією, а повернення до Української Церкви - це повернення блудших овець від лихих московських пастухів додому...
4287 Показати IP 1 Березня 2019 08:36
путіноботи
Лучанин Показати IP 1 Березня 2019 09:49
Влада робить все можливе,аби тільки відволікти людей від нагальних проблем в державі.Приклад цьому церква....Раніше такого розколу не було як зараз.Бог один і ніхто не повинен людям нав'язувати в яку церкву їм ходити.
ольга Показати IP 1 Березня 2019 11:17
Вітання усім вірянам усіх патріархатів. Хочу проінформувати про матеріальну сторону. Не ви одні переживаєте за гроші "Путіна". Усі священнники є зареєстрованими підприємцями і сплачують у бюджет УКРАЇНИ 1800 грн щомісяця, утримують храм, готують до свят(квіткове оформлення). Таким чином держава контролює, щоб гроші не йшли в "Расєю", а на благо УКРАЇНИ і особисто Порошенка. У Жидичині служба відбувається по неділях і великих святах. Нещодавно усі зібрані за службу гроші а це 516 грн віддали хлопцю на боротьбу з онкохворобою. Порахувати не складно 516*4 +1000-1500 на велике свято чи поминальну. Порахуйте оплату за газ, податок і зрозумієте скільки вони на цьому "наживаються". Отець Роман, щоб утримувати сім`ю працює будівельником, напевно тому що всі гроші Путіну відправив. Кожна працююча офіційно людина сплачує військовий збір, таким чином допомагає нашим військовим. Коли ви когось відправляєте на "поїзд", подумайте що особисто ви зробили для України. Якщо всі "виїдуть", то доведеться вам самим працювати, а не писати різну ахінею. Дякую Порошенку, за те, що винищує наш народ - нас має бути 15 мільйонів - фігня лишилась. Зараз нема питань з війною, тарифами, медициною, освітою - тільки ТОМОС тема номер один, адже це єдине, що він зробив. Єднаймося, працюймо! На владу нема чого надіятись. Майте свій розум, лишайтеся людьми.
777 Показати IP 1 Березня 2019 12:41
Автор називайте речі своїми іменами не УПЦ МП а РПЦ МП, чи на Волині Закон України не має юридичної сили...
до 777(666) до 777 Показати IP 1 Березня 2019 15:43
Сво1ми 1менами це називаеться УКРАIНСЬКА православна церква Московського патр1архату i Православна церква Укра1ни Константинопольського патр1архату! Церква Христова - це вам не парт1я БПП, чи КПРС. Глава церкви - Господь Бог! Не Кирил, не Варфодомей, не Ф1ларет 1 точно, не Пут1н! I не нам звами, гр1шним, там по сво1х поняттях воротити! В1дд1л1ть, нарешт1, в сво1х хворих головах того Пут1на в1д церкви. Займ1ться чимсь конструктивним 1 корисним для сусп1льства, а не чмиреннях тих,, хто думае 1наче. Людей треба поважати!! До реч1, про Закони..За статтю в Конституц11Укра1ни про свободу сов1ст1 та в1роспов1дання може чули?
Валентина Показати IP 2 Березня 2019 01:35
Останні новини: СБУ фіксує цілеспрямовану діяльність російських спецслужб з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в нашій країні з використанням штучних конфліктів на релігійному ґрунті. Про це на брифінгу повідомив Голова Служби Василь Грицак. - See more at: https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5739?fbclid=IwAR3p0VHScm_n_x5lnr-vc7wUCr54FarTvUeDv-zUufHyDLNjj1u3BF8ePvE#.xqurIjsL.dpbs https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/5739?fbclid=IwAR3p0VHScm_n_x5lnr-vc7wUCr54FarTvUeDv-zUufHyDLNjj1u3BF8ePvE#.xqurIjsL.dpbs

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus