USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не всі пацієнти військового госпіталю в Луцьку зможуть проголосувати

26 Жовтня 2014 11:56
З 99 виборців, зареєстрованих на спецдільниці № 000002 за станом на 10.30 проголосувало 45 людей.

Нагадаємо, напередодні виборів, у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі облаштували тимчасову спецдільницю, аби пацієнти, які там лікуються, змогли проголосувати.

Власне, як розповів голова дільничої комісії Віктор Ящук, ще вчора в приміщенні, де розташована дільниця, оглядали хворих. Адже вибори здійснюються в приміщенні, яке є приймальним відділенням.

«Специфічність цієї дільниці в тому, що до вчора тут приймали хворих, оскільки це - приймальне відділення. Ми тісно співпрацюємо з лікарями, щоб і виборчий процес пройшов, і не заважати їх роботі. Адже це лікувальний заклад, госпіталь переповнений, ліжка стоять навіть в коридорах. Намагаємось виходити з ситуації», - каже голова комісії.

Однак, вибори на цій дільниці, каже він, розпочалися вчасно і без порушень.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ВІДКРИЛИСЯ ВИБОРЧІ ДІЛЬНИЦІ: ВЧАСНО, ТЕПЛО, ПІД ЗВУКИ ГІМНУ

Зауважимо, потрапити на цю спецдільницю представникам ЗМІ можна лише під наглядом військових з прохідної. Весь час, поки довелося спілкуватися на дільниці, неподалік стояв провідник, аби кореспондент, бува, не завернув не в той коридор і не втрапив до якоїсь палати.

Власне, на дільниці, 22 жовтня зареєстрували 99 виборців, тих, хто до встановленого законом терміну не зареєструвався, по можливості відпустили голосувати додому. За станом на 10.30 проголосували вже 45 громадян, а на самій дільниці не було жодного пацієнта, який би хотів віддати свій голос. До слова, на цій дільниці були присутні й спостерігачі ОБСЄ.
Віктор Ящук розповів, що частина зареєстрованих на дільниці виборців, не зможуть сьогодні проголосувати. Адже, у декого немає документів – під час бойових дій документи або були втрачені, або ж знищені, і військові не змогли їх відновити.

«Є люди без документів. Оскільки це військові, а документи втрачені. Нам подали в списки, що вони тут числяться як пацієнти. Але прийти проголосувати вони не зможуть. Скільки таких виборців – поки невідомо. Але нас попередили, що такі люди є», - каже голова ДВК Віктор Ящук.
Заяв на те, що хтось із пацієнтів не зможе проголосувати на дільниці, і до нього потрібно приходити членам комісії зі скринькою – не було. Однак, каже Віктор Ящук, є один пацієнт, про якого казали лікарі, що він не в змозі самостійно прийти проголосувати. Та, в зазначені законодавством терміни, до виборчої комісії ніхто не звертався.

Нагадаємо, напередодні виборів набули чинності зміни до Кримінального Кодексу України, згідно з яким порушення під час виборів прирівнюються за мірою покарання до тяжких злочинів. Відповідальність настає як за підкуп голосів, так і за їх продаж, щоправда, дехто з виборців не в захваті від таких змін. Віктор Ящук, як голова виборчої комісії, прокоментував прийняття цього Закону.
«Звичайно, це потрібний крок. Хотілося б щоб закони, які у нас приймаються, виконувалися. Якщо виборець приймає якесь рішення, він впливає на долю своєї країни. Якщо він продає свій голос, щоб потім були неправомірні дії депутата, якого купує, – це злочин», - вважає він.

До слова, переконує, що йому ніхто не пропонував продати свій голос.

ЧИТАТИ ЩЕ: СІМ РОКІВ В’ЯЗНИЦІ ЗА ПРОТОКОЛ, НАПИСАНИЙ «НА КОЛІНАХ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus