USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Неефективність системи опалення на Волині визнали львів’яни

23 Вересня 2013 13:55
Нововолинськ є членом Асоціації енергоефективних міст України. У листопаді 2012 року місто стало учасником європейської ініціативи «Угода мерів».

У рамках проекту «Україна та Грузія в Угоді мерів» управлінням економічної політики та інвестицій міської ради здійснюється робота з написання Плану сталого енергетичного розвитку міста до 2020 року та базового кадастру викидів, повідомили у прес-службі Нововолинської міськради.

Упродовж трьох днів у Нововолинську перебував Микола Гутник, експерт з енергозбереження та енергоефективності зі Львова. У рамках відвідин міста шахтарів він мав на меті дослідити п’ять енергозатратних будівель бюджетного сектору для того, аби проаналізувати їх стан і визначити обсяги інвестицій для поступової їх реалізації.

Експерт побував у ЗОШ №7, 2, 5 та Нововолинському центрі дитячої та юнацької творчості.

Микола Гутник розповів, що у будівлях, які він відвідав, температурний режим бажає бути кращим, і головна причина – неефективність системи опалення. Вона потребує повної реконструкції. Експерт надав рекомендації щодо збереження тепла за мінімальні кошти - для зменшення ільфільтрації у вже встановлених металопластикових вікнах потрібно відрегулювати фурнітуру для щільнішого прижиму стулки вікна до рами.

З його слів альтернативним буде часткова заміна конвекторів, очищення їх від пилу, а також встановлення радіаторних фольгованих екранів. Це дасть змогу підвищити температуру в приміщенні.

«Енергозбереження - важливе питання сьогодення», - сказав заступник міського голови Едуард Савік і зауважив, що це надзвичайно актуально для громади Нововолинська.

Зі слів чиновника, впровадження енергозберігаючих технологій дозволить не лише покращити екологічну ситуацію, а й суттєво зменшити витрати на оплату енергоносіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 23 Вересня 2013 15:27
Систему опалення потрібно промивати ,хоча б один раз у 2-3 роки . Гідрохімічна очистка системи дасть економію енергоносіїв до 30%. Приклад-міська гімназія. Контактний тел.0959427585. ТзОВ"Енергосантехсервіс"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus