USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Після підвищення тарифів волиняни просять відключити їм опалення

14 Липня 2017 17:57
Частина мешканців Нововолинська хочуть відмовитися від послуг з централізованого опалення, однак їм не дозволяють відключитися від мережі.

Так, люди вимагають відключити їх від централізованого опалення після підвищення тарифів, адже не готові платити такі суми. Про це повідомляє БУГ.

13-го липня активістам ініціативної групи нововолинців, які мешкають на вулиці Сонячній,1, було відмовлено у наданні дозволів на відключення від централізованого опалення. Представники влади Нововолинська та теплогенеруючого підприємства заявляють, що їхні дії законні. Ініціативна група жителів, які бажають відключитись від централізованого опалення, вважають, що міська влада лобіює інтереси теплокомуненерго. Можливість відключення центрального опалення обговорюється мешканцями будину №1 вулиці Сонячної не один рік. Особливо актуальним це питання стало після підвищення тарифів на тепло. Люди не готові платити такі суми, а комісія з питань відключення від централізованого опалення не дозволяє їм відключитись від мережі.

Разом із мешканцями на засідання комісії прибув і Василь Гура – депутат Нововолинської міської ради, котрий теж проживає в цьому будинку.

Мешканці будинку скаржаться: батареї можуть бути або ледь теплі, або взагалі — холодні. Незважаючи на це, людям все ж прийдуть платіжки за “спожите тепло”. В той же час у квартирі сусіда температура повітря нагрівається до такої степені, що немає чим дихати. З кранів нововолинців постійно тече гаряча вода, за яку вони теж змушені платити.

Жителі виступили з проханням розробити механізм, за яким споживачі за власним бажанням змогли б відмовлятися від послуг з централізованого опалення. Тим паче договір з теплокомуненерго завершився 25-го січня. Людей цікавить, на яких підставах підприємство надає послуги, а його керівник Анатолій Гаврилюк каже, що договори всі пролонговані згідно чинного законодавства.

Перед тим, як виносити питання на голосування, Василь Гура поцікавився, в скількох членів комісії є централізоване опалення. Проте Володимир Рожелюк дав зауваження депутату: “Задавайте питання по суті роботи комісії!”.

Також Василь Гура навів приклад сусіднього міста Червоноград у Львівській області, де такі питання вирішують за значно спрощеною процедурою. “Ми що, в іншій країні живемо?”, – спитав депутат.

Він заявив, що засідання комісії мали б провести значно раніше і тільки через наполягання людей вона відбулась. Проте її члени все одно не проголосували за відключення будинку від централізованого опалення.

На думку жителів, такі дії міської влади порушують конституційні права людини. Через це між чиновниками та нововолинцями назріває серйозний конфлікт.

Бажання споживачів економити на оплаті за тепло, встановивши автономне опалення з лічильниками, є абсолютно логічним. Але чи зможуть чиновники хоча б дати старт наведенню ладу у питанні відключення від централізованих тепломереж? – час покаже.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 14 Липня 2017 20:19
А коли і де в Луцьку можна відмовитись і де придбати "буржуйку"?
Ахванасій Показати IP 14 Липня 2017 22:59
І так помаленьку до пещерного періоду.Слава нації!
Лодырь Показати IP 15 Липня 2017 00:05
В Гамбурге зимой в квартирах +17 - +18 без отопления. Думайте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus