USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нелегали за переправлення через волинський кордон платили по $4 тис.

6 Вересня 2018 13:11
Працівники СБУ Волині заблокували незаконне переправлення нелегалів до країн Європейського Союзу.

Як інформує прес-служба відомства, оперативники спецслужби встановили, що мешканець Чернігівщини організував протиправний механізм переміщення іноземців через державний кордон поза межами пунктів пропуску. Зловмисник підшукував іноземних громадян, які мали намір без законних підстав потрапити до ЄС та організовував їхнє тимчасове проживання в Україні. Ділок особисто супроводжував нелегалів до прикордонних районів та дистанційно керував діями «клієнтів». За свої послуги зловмисник отримував майже чотири тисячі американських доларів із особи.

Правоохоронці затримали на Волині чотирьох громадян країн Південної Азії у прикордонній смузі під час спроби незаконного перетину держкордону. Організатора нелегальної схеми співробітники спецслужби «взяли» у Рівному.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, організатору повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Вересня 2018 13:30
По "справі Ромаха" в 1996 році проходило 78 осіб нелегалів (стілки зуміли довести, насправді в декільк разів більше). Суд був у Любомлі. Очевидно, що цей бізнес за понад 20 років набрав обертів. Олександр Ромах брав по 2000 долярів з людини. Гарний "подарунок" для Євроунії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus