USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Немає доказів умисного отруєння Ющенка

16 Квітня 2011 10:33
На сьогодні слідство не має даних, які б підтверджували виявлення в організмі екс-президента Віктора Ющенка діоксину.

Про це повідомляє ТСН .

Також слідство не має достатніх доказів, що це було умисне отруєння, - заявив перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін 15 квітня в ефірі одного із українських телеканалів.

Він також додав, що в біологічних об'єктах, які було досліджено, не виявили отруюючих речовин, тому потрібно провести повторну експертизу. "Жоден з українських спеціалістів не відбирав кров у Ющенка. Вони зробили висновки на основі заключень іноземних експертів. Тому нас не влаштовують результати експертизи", – наголосив перший заступник Генпрокурора.

За його словами, ці експерти отримали готові матеріали, отримали їх поштою, куди їх доставили співробітники спецслужб чи охорони, тому гарантувати їх справжність не можна.

"Виключити можливість несанкціонованого втручання у процес перевезення, в тому числі підміни, ми не можемо...Чи може експерт, який не відбирав кров дати висновок, що це кров Віктора Андрійовича Ющенка?", - додав він.

Кузьмін також ще раз нагадав, що зразки крові Ющенка знищили представники адміністрації і ГПУ. "Я сподіваюся, що Ющенко прийде і надасть слідству пробірку з кров'ю, яку він зберігає з 2005 року, і здасть кров повторно", – зазначив Кузьмін.

"Я й сьогодні стверджую, що з Ющенком точно щось сталося, і сліди цього – у нього на лиці, але що саме це було – ми повинні з'ясувати", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Віктор Пшонка повідомляв, що Ющенко не зацiкавлений у розслiдуваннi справи про отруєння. "Кiлька разiв ми запрошували на слiдчi дiї, але вiн не з'явився... Буде ухвалено рiшення. Вбачається, що сам Ющенко не зацiкавлений (у розслiдуваннi справи про його отруєння)", - заявив глава ГПУ.

Як відомо, ранiше сам Ющенко повiдомляв, що готовий надати аналiз кровi на мiжнародну експертизу у справi про його отруєння за умови, якщо ГПУ пояснить, чому її не задовольняють результати попередньої мiжнародної експертизи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus