USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ніч у Луцькому замку» цьогоріч вийде за межі замку Любарта

25 Квітня 2016 17:10
Розваги не лише на території замку, а й на Замковій площі запланували у рамках фестивалю, що після дворічної перерви відбудеться у Луцьку.

Про це йшлося під час прес-конференції, присвяченої фестивалю «Ніч у Луцькому замку» 25 квітня.

Як повідомив заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, цьогоріч фестиваль, що відбудеться у ніч з 2 на 3 липня, вийде за межі Луцького замку. Так, додаткові атракції запропонують на Замковій площі, аби ті, хто не потрапить у замок, також відчули атмосферу Старого міста.

Своєю чергою, директор Державного історико-культурного заповідника Павло Рудецький на запитання щодо благоустрою прилеглої території (зокрема схилів Луцького замку) зазначив, що там росте самосів, який торік викосили за допомогою ВОУЛМГ. Однак за рік рослини виростають на висоту 2-3 метрів, тож самосів потрібно викорчовувати та засіювати рослини, що мають глибоку кореневу систему і дають малий ріст. У планах міськради на цей рік - ремонт вулиці Замкової із відновленням опорної стінки, прокладення туристичної стежки вздовж спуску до Центрального ринку та ремонт вулиці Плитниця.

Арт-менеджер фестивалю Руслана Порицька повідомила, що кількість гостей фестивалю у минулі роки сягала до трьох тисяч, тож для того, щоб не створювати незручностей для відвідувачів, не можна продавати понад дві тисячі квитків (адже у замку зберуться також декілька сотень організаторів та учасників) з міркувань безпеки та зручності.

Нагадаємо, що квитки вартістю від 200 гривень будуть у продажі вже на початку травня (планують, що ціна квитка залежатиме від дати продажу).
Уперше запровадять механізм електронного квитка на «Ніч у Луцькому замку» - квитки, які можна буде придбати онлайн, допоможуть дізнатися статистику щодо походження відвідувачів – раніше неможливо було визначити, скільки налічувалося лучан та туристів з інших міст серед гостей фестивалю.

Щодо забезпечення відвідувачів громадськими туалетами, технічний директор фестивалю Алла Доманська запевнила, що над вирішенням питання працюють. Туалети будуть винесені за межі замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вам... Показати IP 25 Квітня 2016 18:16
"Фест" людей ночі - наших. А хто вони такі? І скільки серед них Лучан визначить онлайн.
Петро Показати IP 25 Квітня 2016 18:29
Іде війна, а їм дай погуляти, йдіть добровольцями
петі до Петро Показати IP 27 Квітня 2016 09:01
ти шибко "навоював", диванний маршал?
Совок Показати IP 25 Квітня 2016 20:01
Боже, Боже... Від 200 гривень... Бульи комуністи, то бульо що їсти, а прийшли націоналісти, то хоч повісся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus