USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Німеччина виділить кошти на порятунок Алеппо

27 Грудня 2016 13:54
Міністр з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Герд Мюллер оголосив про виділення гуманітарної допомоги сирійському Алеппо на суму в 15 млн євро.

Про це повідомляє DW з посиланням на витяги з матеріалу в газеті Bild, який буде опублікований 27 грудня.

На ці гроші буде протягом 30 місяців оплачуватися робота близько однієї тисячі сирійських лікарів, санітарів і психологів, близько 200 асистентів психолога пройдуть курси підвищення кваліфікації.

«Після того, як світова спільнота настільки безпорадно дивилася на вбивства і бомбардування, необхідно організувати масштабну гуманітарну допомогу для жителів Алеппо. Якщо ми не встигнемо і тут, то в сирійському конфлікті відбудеться нова людська катастрофа», - сказав Мюллер.

Німецький міністр також закликав ООН надати допомогу Сирії.

«Крім продовольства, в Сирії не вистачає лікарів і медикаментів. Потрібно надати допомогу тисячам поранених, в тому числі великому числу дітей, інакше вони не переживуть цю зиму», - зазначив він.

Нагадаємо, в середині грудня Алеппо перейшло під контроль урядових сил. Внаслідок тривалих бомбардувань російської авіації, яка воює на боці Башара Асада, місто зазнало сильних руйнувань. Самі ж російські військові не гребують грабувати місцеве населення. Захоплення міста супроводжувалося винищенням цивільних.

Нагадаємо, 19 грудня у Туреччині було вбито російського посла Андрія Карлова. За вбивство нібито взяла відповідальність сирійська коаліція "Джейш аль-Фатх". Іранські ЗМІ поширили заяву, в якій йдеться, що вистріл в дипломата був "першою помстою за жінок, дітей і літніх людей з Алеппо, а також за кров мусульман, що проливається по всьому світу".

Слід зазначити, що пасажири російського Ту-154, який розбився над Чорним морем, мали виступити саме в Алеппо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Грудня 2016 14:36
спочатку помогли озброенням, привезли демократiю i свободу, а зараз ще буде порятунок.
волинянка Показати IP 27 Грудня 2016 17:41
А росія зрівняла з землею Алепо, це усе що вона вміє заради газпрому щоб не пустити арабський газ в Європу
12345 до волинянка Показати IP 27 Грудня 2016 22:47
Не газуй! Загазовала все вокруг себя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus