USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нова поліція у Львові вже сьогодні заступить на чергування

23 Серпня 2015 12:18
Нові патрульні поліцейські Львова прийняли присягу у неділю, 23 серпня. Захід відбувся о 10:00 на площі Ринок за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, главиМВС Арсена Авакова та мера міста Андрія Садового. З цього моменту 400 курсантів стали повноцінними поліцейськими і вже з цього вечора заступлять на перше 12-годинне чергування, передає ZAXID.NET.

Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля. Курсанти урочисто присягнули охороняти закони держави, втілювати їх у життя, поважати честь та гідність людини, а також сумлінно нести службу.

За урочистою церемонією спостерігали кілька сотень львів'ян, які прийшли на площу Ринок з державними прапорами України, пише УНІАН.

Яценюк у зверненні до присутніх зазначив, що після Києва нова поліція прийшла і до Львова. "І це не просто нова форма, це новий формат роботи, який крок за кроком змінить Україну", - заявив прем'єр.
З його слів, у Києві, де вже працює нова поліція, немає більше безчинства на вулицях. "Вже навіть перестали пробувати давати хабарі, бо не беруть. Однак я також хочу вас попросити допомогти цим поліцейським. Адже нам потрібно змінювати країну загалом і ви, львів'яни, маєте допомогти новим поліцейським у цьому",- сказав Арсеній Яценюк.

Наступним після присяги взяв слово Арсен Аваков. Він сказав, що Львів продовжує тримати першість у змінах. Він пригадав, що у Львові свого часу створювали Національну гвардію та сказав, що менше року тому загинув Сергій Кульчицький - генерал Нацгвардії України. Зараз до лав нової поліції вступила його невістка. Дівчині вручили букет квітів.
Привітала із створенням нової поліції львів'ян також й Ека Згуладзе. Вона зауважила, що нові поліцейські поки ще не герої, проте побажала стати їм такими. Після цього взяв слово мер Львова Андрій Садовий.

Він заявив, що сподівається на те, що нові поліцейські зможуть зробити те, що не вдалось багатьом політикам. Садовий сказав, що аби побороти злочинність у місті потрібно звертати увагу перш за все на дрібні правопорушення. Міський голова подарував поліцейським автентичну копію букваря, який надрукував Іван Федоров. Саме цей буквар свого часу змінив історію. Садовий сподівається, що і нова поліція змінить історію.

На завершення Арсеній Яценюк запропонував новим поліцейським і всім присутнім заспівати без акомпонементу гімн Украіни. Нові поліцейські виконали його, поклавши руку на серце.

Після присяги новоспечені патрульні поїдуть до частин, аби підготуватись до першого чергування. Як зазначають патрульні, наразі вони чергуватимуть разом із міліціонерами. Загалом у патрульну поліцію набрали 410 правохоронців. Патрульних забезпечили 30-ма машинами.

Вже у перший день після присяги о 21:00 патрульні вийдуть на 12-годинне чергування.
Нагадаємо, що поліція в Одесі запрацює трохи пізніше - 25 серпня. Для одеських патрульних у МВС виділили 40 автомобілів. Водночас кількість поліцейських наразі невідома. В обласній адміністрації планували набрати 800 поліцейських, втім, за станом на 1 серпня були набрані лише 500 курсантів.

Київська поліція складала присягу майже два місяці тому - 4 липня. Тепер щодня вулиці столиці патрулюють 200 машин з 400 патрульними. Ще 75 поліцейських слідкують за порядком пішки.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 28 липня цього року на Замковій площі Луцька відбулася презентація нової патрульної поліції.

Місцем розташування патрульної поліції Луцька, яка з листопада 2015 року запрацює у обласному центру, стане адміністративне приміщення, що на вулиці Загородній, 5а. Там же обладнають й гаражні приміщення, де будуть знаходитись 20 патрульних автівок.

З третього серпня у Луцьку стартував набір до нової поліції. Тривав він до 18 серпня.

І вже відомо, що 4177 кандидатів виявили бажання вступили до лав нової патрульної поліції у Луцьку - такі результати першого етапу конкурсного набору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинь Показати IP 23 Серпня 2015 13:56
У Львові багато биків їздять п"яними і ведуть себе дуже нахально, то поліції буде робота. Луцьк теж чекає на зміни : дуже багато водіїв їздять з телефонами в зубах ( в руках, але краще б в зубах тримали) . Недавно чуть не прибив водія 107 маршрутки, всю дорогу не випускає телефона, а на зауваження положити його взад намагався шантажувати, що висадить з автобуса. Прийшлося розповісти про обов"язки водія . Пощастило водію, що не зміг дозвонитися в ДАЇ. Слідуючий раз не пожалію порушника. Слава Україні !
Анонім Показати IP 23 Серпня 2015 16:02
Нуі крутий волиняка...Розборки робить у Львові... Може, його одного замість 400 поліцейських?
аааа до Анонім Показати IP 24 Серпня 2015 09:06
В їх обов'язки входитиме не тільки нагляд за дорожнім рухом, а й реагування на заяви та повідомлення. Чи зможуть вони вирішувати ці питання за три-чотири місяці навчання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus