USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нове сучасне обладнання буде у Волинському онкодиспансері. ФОТО

8 Липня 2013 13:05
Бетонний бункер під майбутній лінійний прискорювач будують у Волинському онкодиспансері.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук відвідав Волинський обласний онкологічний диспансер, де ознайомився з ходом будівництва бетонного бункеру під майбутній лінійний прискорювач.

За словами головного лікаря закладу Ореста Андрусенко, це дасть можливість лікувати хворих на сучасному рівні, як у провідних країнах світу.

Чоловік також повідомив, що першу частину запланованого проекту вже реалізували:
«В онкодиспансері встановили комп’ютерний томограф для планування опромінення на лінійному прискорювачі. Цей двадцятизрізовий апарат може працювати автономно як в діагностичному плані, так і для проектування рівня і напряму фотонного опромінення, що забезпечує мінімальну дію променів на здорові клітини та підводить їх основний пучок до пухлини. Таким чином, ми можемо зберегти життєво важливі органи, не опромінюючи їх. Це – сучасний метод лікування, який використовують в світі».

Споруджують бункер будівельники ТзОВ «Житлобуд-2». Їх директор Леонід Стефанович каже, що за свою професійну кар’єру споруджує лише другий об’єкт такої технологічної складності.

«Технічно – це маленький ядерний бункер. Товщина бетонних стін тут сягає 1,5 метра з однієї сторони та 2,4 метра з іншої. Усього буде залито 1100 метрів кубічних бетону. На сьогодні будівельники вже використали більшу половину. Треба ще зробити перекриття і займатись оздоблювальними роботами», - розповів він.

Усі будівельні роботи на об’єкті будуть закінчені 1 серпня, після чого почнуть монтувати обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus