USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Нововолинське ВПУ можуть взяти на баланс обласного бюджету

18 Травня 2016 15:15
Через невизначеність майбутнього Нововолинського вищого професійного училища освітяни готові знову з’явитися на сесію облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 18 травня.

Як повідомила директор Нововолинського ВПУ Валентина Приступа, проблема полягає у тому, що заклад зареєстрований у Нововолинську, а розташований на території села Будятичі Іваничівського району. Тому міська влада Нововолинська категорично відмовляється фінансувати заклад з міського бюджету. Керівництво закладу надсилало лист з проханням зареєструвати ВПУ на території району, але відповіді на лист від 1 лютого досі не отримали. Ситуація у колективі напружена, адже вже впродовж п’яти місяців заклад не має розпорядника коштів і майбутнє ВПУ лишається невизначеним. Працівники закладу просять надати згоду на його перереєстрацію та взяття на баланс обласного бюджету. Зі слів директора, працівники ВПУ готові завтра знову масово прийти на сесію облради.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зауважив, що відповідно до законодавства, міста обласного значення зобов’язані фінансувати заклади профтехосвіти, а зміни до бюджетного законодавства надали їм для цього додаткові ресурси. Втім, міська рада Нововолинська стверджує, що не має вільних залишків та не планує фінансувати ВПУ.

У цій справі вже відкрите досудове провадження, тож про його результати варто запитувати правоохоронців. На думку посадовця, якщо місто відмовляється, потрібно зробити активні дії щодо передачі училища в район.

Насамкінець, голова комісії Людмила Кирда запропонувала рекомендувати ОДА підготувати проект рішення про перереєстрацію ВПУ в районі. Остаточне рішення про прийняття закладу в обласну комунальну власність ухвалюватимуть депутати Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus