USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньраду пікетують працівники закладів профтехосвіти

10 Березня 2016 10:06
Представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетують будівлю обласної ради, нарікаючи на відсутність фінансування.

Акція відбулася перед початком позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що працівники профтехучилищ, від яких відмовилися місцеві ради, готують акцію протесту під стінами обласної ради, про що попередили у зверненні до обласних депутатів.

Освітяни нарікають на нестачу фінансування та неможливість вирішення проблеми з представниками органів місцевого самоврядування.

Голова обласної ради Ігор Палиця рекомендував пікетувальникам спробувати вирішити питання на місцевому рівні, адже облрада не має впливу, наприклад, на мерів міст. Він зауважив, що у Луцьку питання фінансування ПТУ вирішили за кошти міського бюджету. З його слів, облрада робить усе можливе для вирішення питання. Так, він звертався з численними запитами в ОДА.

Своєю чергою, працівники закладів профтехосвіти з Ковеля нарікали, що міський голова Олег Кіндер наразі відмовляється фінансувати заклади з міського бюджету.

Як розповів викладач Ковельського професійного ліцею Юрій Фугіль, освітяни з п’яти професійно-технічних закладів Волиніприїхали, аби відстояти свої права. Так, вони не отримують фінансування від початку року – ні за стипендіями, ані за зарплатами. Їх починають штрафувати за несплату єдиного внеску, вимикати електроенергію тощо.

«Ніхто нічого не робить, тому ми приїхали захищати наші конституційні права, отримати бодай якусь гарантовану відповідь», - пояснив освітянин.

Після спілкування з головою облради пікетувальники пройшли до сесійної зали та планують бути присутніми під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 10:19
Палиця молодець, вийшов до мітингувальників, хоче це питання зовсім не в його компетенції...
гуня до Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 11:21
Верховна Рада у четвер, 4 лютого, скасувала передачу фінансування професійно-технічних навчальних закладів виключно з місцевих бюджетів. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, відповідний закон про внесення змін до закону про державний бюджет України на 2016 рік щодо джерела фінансування закладів професійно-технічної освіти підтримали 297 народних депутатів. Таким чином, Верховна Рада унормувала питання розподілу повноважень при фінансуванні закладів профтехосвіти між обласними бюджетами та бюджетами обласних центрів. Згідно закону передбачається, що їх будуть фінансувати за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету обласних центрів, а також за рахунок освітніх субвенцій з державного бюджету. так що гунчик тут ні до чого: все вирішує палиця...
Анонім до гуня Показати IP 10 Березня 2016 13:38
Чудо, закони, про які ти говориш, не підписано Президентом та не опубліковано. Отже чинності вони не набрали. До набрання чинності цих законів, керуючись нормами діючого законодавства, міські ПТНЗ повинні утримуватись за рахунок міських (міст обласного значення) бюджетів, решта - обласного.
Ірина Таран Показати IP 10 Березня 2016 10:20
Щось я Гунчика там не бачу, це якраз питання до нього, чи за губернатора теж Палиця має відповідати?
ПТУшник до Ірина Таран Показати IP 10 Березня 2016 11:13
Що ви розумієте! Гунчик другий день Днюху святкує, воно йому тра?! :)
Учень ПТУ Показати IP 10 Березня 2016 11:21
А крайнього знайти так і не можна! Ось і вся влада працює, а впливу ніхто ні на кого немає. Кинули напризволяще! То реорганізовуйте ті навчальні заклади чи закривайте, а то кінця немає вже 2,5 місяці! Поїдемо до Верховної ради!!!
ірина Показати IP 10 Березня 2016 11:51
А нашому Кіндеру не потрібно,головне що він получає зарплату,а на вчителів і студентів начхати!Студенти і вчителі правильно ви робите,якщо за себе не постоїте то ніхто крім вас це не зробить!
тепла юшка Показати IP 10 Березня 2016 12:53
Певний час головне управління фінансів Волинської ОДА готуватиме рішення про виділення субвенції з обласної бюджету на виплату зарплати працівникам профтехосвіти Володимира-Волинського, Ковеля та Нововолинська. Аби увесь цей час мітингуючі не створювали незручності депутатам обласної ради, голова найвищого представницького органу краю Ігор Палиця запропонував їм завітати до їдальні облради. "Ви можете зачекати півтори години тут, у залі. А можете спуститися в їдальню, і там вас безплатно нагодують і напоять чаєм", - звернувся голова. У лічені хвилини сесійна зала Волинської облради стала напівпорожньою.
??? Показати IP 10 Березня 2016 12:58
Питання до директорів профтехучилищ. У вас є голова асоціації директорів, він вас підтримує, допомагає вирішити проблеми? Якщо так, то це людина на своєму місці, якщо ні, то навіщо такий голова, який боїться втратити посаду?
1601 до ??? Показати IP 10 Березня 2016 15:14
Є, але що може він вирішити коли це не вирішується на обласному рівні чи Президентом. то що зробить пан Вознюк.
Юлія Парій Показати IP 10 Березня 2016 13:52
Бачу на сесії Волиньради Гунчику там зовсім не солодко
Коля Показати IP 10 Березня 2016 14:06
Це всі питання до Сені !!!!!!!!!!!!!!!!!! Що він мутить? Мав би дати роботу людям то навпаки доводить до зубожіння. Де можна працевлаштуватись з вищою освітою і не на мінімальну з\плату ?
Волиняни Показати IP 10 Березня 2016 15:58
Люди добрі,кому ті пту потрібні Проаналізуйте, де працюють випусники? Всі на біржі праці Профтехосвіта це халтура для створення безробіття!
Небайдужа до Волиняни Показати IP 10 Березня 2016 19:53
Ваша думка надто обмежена. А студенти коледжів та ВИШІВ де працюють після закінчення навчальних закладів - усі відповідно до дипломів? Ні. То давайте закриємо всі заклади освіти.
невідомий до Волиняни Показати IP 10 Березня 2016 21:02
Мислити треба головою... закриєте ПТУ і де подінуться діти з поганою успішністю??? підуть красти, потім будете тюрми відкривати.Ви не про гроші думайте, а про дітей
Волинянка Показати IP 11 Березня 2016 08:06
ПТУ потрібні! Якщо іх закрити то де тоді брати і поповнювати електриків, сантехніків, токарів, слюсарів, будівельників і т. д.? Хто іх буде готувати? Якраз для цього потрібні ПТУ, знаю з досвіду, звідти виходять непогані спеціалісти робітничих професій.
студент Показати IP 11 Березня 2016 13:58
Подібна ситуація в минулому році фінансування спортивних шкіл які фінансувалист з фонду соцстраху Яценюк проблему вирішив....... спихнув на місцевий бюджет і на сьогодні всі школи або розформовані або щей досі без фінансування.....Хто наступний попаде на цей гачок....побачимо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus