USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Новий луцький садочок затоплює багатоповерхівка

2 Липня 2014 11:32
Житлову забудову, новий садочок і новобудову школи проектували розрізнено, а не в комплексі. У зв’язку з цим інфраструктура мікрорайону потерпає.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 2 липня.

Як розповів міський голова Микола Романюк, проектанти на 55 мікрорайоні – «начудили». Житлові будинки проектували одні фахівці, школу № 27 і садочок № 40 – інші.

Нагадаємо, садочок № 40 відкрили на 55 мікрорайоні більше року тому. Дорогу там пообіцяли збудувати за рік, та цього ніхто не зробив. Поруч – будується нова школа № 27, яка матиме найбільший в місті спортивний зал, великий басейн. Та у зв’язку з нестачею грошей завершення цього будівництва не один раз відтерміновується.

Через неузгодженість проектів там і досі немає дороги, водовідведення з будинку зроблене так, що вода стікає до садочка і школи, які виявилися нижче рівня будинків.

«Те що начудили там – так не може бути. Будинок проектував один, садочок інший, школу третій. Водовідведення зробили так, що вода стікає на територію садочка і школи. Це то ми вирішимо зливовою каналізацією. А дороги там немає. Інспекція архбудконтролю не поцікавилася, чи все враховане в комплексі», - зазначив міський голова.

Тому управлінню архітектури доручили внести зміни в містобудівну документацію, аби вирішити проблеми 55 мікрорайону, зокрема, з дорогою та водовідведенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 12:08
а де то 55й квартал?
Анонім до Анонім Показати IP 2 Липня 2014 13:27
район Срібних лелек
Лучанин08 Показати IP 2 Липня 2014 12:09
Дивно такі речі чути від мера міста, під управлінням якого архітектура, земельники і інші контролюючі інстанції. Не забудовник повинен був контролювати такі речі, бо він робить так як йому вигідно, а - виключно міська рада. Мер жаліється на когось, а роботи своїх підлеглих не бачить, або не хоче бачити
sv до Лучанин08 Показати IP 2 Липня 2014 13:40
Підтримую. А ще років з двадцять мова ведеться про генплан міста. Але ж нікому не вигідно зробити гарне зручне місто - всі ж стараються ухопити кусочок землі, щоб там побудувати якусь "гаргару", і нікого не хвилює, як вона вписується у вже побудовані будівлі. Особливо це стосується 55 -кварталу - там тільки лінивий забудовник не відхватив "ласий" шматочок, будинки побудовані і косо і криво, ніяких дворів, вітер віє так, наче у аеродинамічній трубі. Тому не дивно, що сталась така ситуація. А буде ще гірше, бо повилазять власники "довгобудів", які теж мають документацію ще з 2000-х років, і ніякого генплану.
Туристка Показати IP 2 Липня 2014 12:39
Єдрьон батон, в цьому районі все через одне місце. Лиш би збудувати і здати будівлю в експлуатацію, а далі розгрібайтесь. Підземного переходу біля Порт Сіті нет, дороги біля ДНЗ нет і нормальної каналізації нет.
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 13:06
ХТО ПОКАРАНИЙ????
Анонім Показати IP 2 Липня 2014 13:07
Що ви піздите про ту школу там навіть кусочка землі для дітей не буде що б пробігтись... землекради херові...
Сонячна Показати IP 2 Липня 2014 14:09
начудили??? а де ж ти Романюк був..коли чудили...купюри з хабарів рахував?????
Т.С. Показати IP 2 Липня 2014 14:52
Мда, новина... Там на берегу Сапалаевки сейчас, к сожалению, мерзость и запустение. Столько места, можно при желании такую красотищу сделать. Ау, меценаты, где вы?
у Показати IP 2 Липня 2014 18:46
То путін винен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus