USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий рiк мільйонів: що буде на Майдані у святкову ніч

30 Грудня 2013 08:44
У ніч із 31 грудня на 1 січня Майдан чекає на рекордну кількість людей та «Зірковий вертеп».

Поміж десятків афіш та пропозицій, як зустріти Новий рік, ідея Євромайданного святкування спершу була таким собі жартом, затравкою. Певно, тоді, на початку грудня, люди вірили, що до Нового року протест матиме результат. Тепер маємо повноцінне містечко у центрі столиці, такий собі другий Ватикан, а зустріти Новий рік на Євромайдані для багатьох наразі варіант №1. А де ж іще? Організатори таку ініціативу підхопили, а опозиціонери закликають прийти у центр 31–го грудня, адже самі у колі сім’ї зустрічатимуть 2014–й саме на Майдані.

Відтоді про Євромайдан на Новий рік почали пліткувати зі швидкістю вітру — в ніч iз 31–го на 1–ше на сцені обіцяли Modern Talking, Pink Floyd, U2... Організатори культурної програми, зокрема «Остання барикада», такі заяви спростовують, натомість обіцяють не менш інтригуючу і навіть ріднішу програму — «Зірковий вертеп».

Богдан Бенюк, Фагот, Лесь Подерв’я­нський, Марія Бурмака, брати Капранови, Лірник Сашко, Євген Нищук, Іван Леньо, Анжеліка Рудницька, Артем Полежака, Олесь Доній, Сергій Поярков, Андрій Парубій, Фоззі та інші відомі музиканти, літератори, політики та громадські діячі зберуться на одній сцені, аби влаштувати святкове дійство для гостей Євромайдану. Мистецьке об’єднання «Остання барикада» увосьме поспіль організує сатиричну костюмовану виставу, щоправда, вперше — на Майдані. У січні 2013–го вертеп відбувся в Коломиї, а попередній, шостий, — узагалі під стінами Лук’янівського СІЗО. Оригінальність такого свята не лише в місці проведення, а й у його сюжеті. «Зірковий вертеп» — костюмоване дiйство, де поєднуються традиційний український фольклор та іронічне висміювання сучасних вад та проблем.

Поки концертна програма святкування Нового року ще формується, комендант будинку профспілок від «Свободи» Михайло Блавацький розповів, що всіх гостей Майдану частуватимуть цукерками та безалкогольним шампанським. Відвідувачів, зокрема, чекають близько мільйона, і навіть спробують зареєструвати цю цифру в Книзі рекордів Гіннесса.

Джерело http://www.umoloda.kiev.ua/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 30 Грудня 2013 10:45
Не всіх дурних війна побила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus