USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий рок-клуб у Нововолинську об'єднає небайдужих. ІНТЕРВ'Ю

8 Травня 2013 09:14
Уперше у Нововолинську та у Волинській області активісти розпочали новий проект на основі ГО «Творці історії».

Так, у Нововолинську 10-ого травня цього року відкривають рок-клуб під назвою «Vольтаж», де молодь міста зможе разом зібратися, показати свій талант у написанні музики, текстів, а також виконати свої твори.

Про мету та плани на майбутнє цієї нової формації розповіла «ВН» одна з організаторів рок-клубу та голова ГО «Творці історії» Людмила Скороходова.

Чи займались ви, організатори рок-клубу, подібною діяльністю раніше, якщо так - то чим саме?

Людмила: Наша благодійна організація «Творці історії» спрямована на допомогу потребуючим сім’ям міста Нововолинська. Неодноразово спільно з іншими організаціями ми проводили благодійні акції, надавали допомогу нужденним. Одна з таких, уже традиційних акцій - «Допоможи ближньому», яку ми запровадили і проводимо чотири роки поспіль до Великодня та до Першого вересня спільно з міським центром соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.

Рок-клуб - це поняття більше 90-х років, коли музика була напівлегальною, а тусовки напівдозволеними. Зараз все ж таки є свобода слова. Чи думаєте, буде це явище актуальним на Волині та у Нововолинську зокрема?

Людмила: Власне, у Нововолинську є близько десятка уже існуючих рок-гуртів та багато творчих нереалізованих музикантів, композиторів, письменників. Ми думаємо, що саме шляхом створення такого клубу ми зможемо їх об’єднати та допомогти реалізуватися. Є надія на актуальність та розвиток рок-клубу «Vольтаж».

Яким чином прийшла ця ідея - зробити рок-клуб?

Людмила: Ідея організувати рок-клуб прийшла Геннадію, який і є одним із його засновників та, власне, президентом. Оскільки Геннадій сам рокер, він організував свій гурт та має багато знайомих друзів рок-музикантів. І от вони зібравшись, вирішили заснувати рок-клуб.

Що символізує назва клубу?
Людмила: Назву також придумували разом. Саме слово «вольтаж» символізує високу напругу, оскільки музика важка, то і напруга, відповідно, висока.

Які у вас плани на майбутнє? Кого плануєте запрошувати? І чи завжди концерти відбуватимуться у тому ж місці?

Людмила: Надалі плануємо влаштовувати різного плану вечори (творчості, акустичної пісні, імпровізації, блюзового та джазового напрямків тощо), також благодійні концерти з метою допомоги хворим дітям у лікуванні (операції) та їх реабілітації.
Плануємо також налагодити зв’язки з іншими рок-клубами для подальшої співпраці. Об’єднуватися з гуртами з інших міст разом організовувати концерти, вечори, фестивалі, фан-клуби. Запрошувати до нас, а також виїжджати за межі міста, області навіть за межі кордону.

Що можете сказати загалом про розвиток рок-музики на Волині?

Людмила: Я вважаю, що саме рок-музикантів у нас на Волині є дуже багато, але труднощі полягають у тому, що їм немає де виступити. Багато хто з початківців сидить у підвалах чи в гаражах роками, живуть репетиціями і ніколи не бачили сцени. Не розвинута сама організація таких заходів, де можна прийти подолати свій страх, невпевненість у собі. Адже саме перед публікою можна отримати драйв та свободу виконання.

Тому, користуючись нагодою, хочу запросити до співпраці всіх активістів та небайдужих до розвитку рок-музики в нашому регіоні. Пишіть на сторінку «Вконтакті» та дзвоніть на мобільний, будемо дуже раді!

«Волинські новини», своєю чергою, нагадують, що відкриття рок-клубу 10-ого травня у Нововолинську розпочнеться із грандіозного параду байкерів о 15:00. Також за годину стартуватиме концерт у ресторані «Шахтар» (бульвар Шевченка, 24). Під час концерту гратимуть місцеві гурти «UPгрейд» і «The Seven», кияни «КаЛІКА BAND» та інші, а хедлайнером дійства стане луцький гурт «F.A.T.». Вхід на рок-концерт вільний.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
grind-master Показати IP 11 Травня 2013 01:33
У Bon Voyage любі друзі:), все звучить файно, але по справам буде видно. Рок-клуб у Нововолинську далеко не перший, просто він був в андеграунді, і це було в серцях людей. Бажаю і вам достукатись до сердець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus