USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Облрада хоче люструвати волинських суддів

15 Квітня 2014 16:35
На розгляд депутатів обласної ради пропонують питання «Про звернення до Верховної Ради України з питання: про звільнення суддів Волинського окружного адміністративного суду».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю сьогодні, 15 квітня.

Нагадаємо, під час протестів Євромайдану чимало місцевих рад приймали рішення про звернення до Верховної Ради України щодо суспільно-політичної ситуації в країні. Чимало таких рішень відмінені рішеннями судів. Часто засідання проводилися в кінці дня, у позаробочий час, коли представники місцевих рад не могли доїхати до суду.

Депутат облради Сергій Слабенко, який зініціював це рішення, проаналізував судові рішення, прийняті від початку Євромайдану і склав список таких рішень і суддів.

До суддів, діяльність яких облрада проситиме перевірити увійшли: Марія Александрова – голова суду, Віктор Валюх, Фелікс Волдінер, Руслан Денисюк, Валентин Дмитрук, Жанна Каленюк, Сергій Костюкевич, Андрій Ксендзюк, Віктор Мачульський, Наталія Плахтій, Віра Смокович.

Також облрада просить Верховну Раду звернутися до вищої кваліфікаційної комісії суддів України із скаргою щодо вчинення дій з порушенням присяги судді.

Виконувач обов’язків голови Волинського окружного адміністративного суду Марія Александрова пояснила, що з 11 квітня діє тимчасова комісія з перевірки суддів, а всі рішення набрали законної сили. «Волинський окружний суд політичних рішень не приймав і приймати не буде. Територіальні органи влади вирішують питання, які належать винятково до компетенції забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Вони приймали ці рішення не в межах своїх повноважень», - пояснила вона.

Натомість, її запитали чому не відкликали інших прийнятих рішень, які мали політичний характер, але не суперечили ідеології старого режиму попередньої влади. Марія Александрова відповіла, що з цього приводу не було прокурорських реагувань.

Депутат Святослав Боруцький запитав, невже представники громади не мають права звернутися до вищої влади і висловити своє ставлення про ситуацію в країні.

А Сергій Слабенко сказав, що взагалі жартує про створення Волинського окружного адміністративного суду.

«Гріх маю, що брав участь у створенні цього суду. Якби я знав, що ми створимо такого монстра – не голосував би за нього», - каже він.

Депутатська комісія рішення не підтримала. Однак, рішення все одно винесуть на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
444 Показати IP 15 Квітня 2014 16:45
та це смішно.. самих головних хабарників забули, на кшталт Філюка і Ко.
Очевидець Показати IP 15 Квітня 2014 19:27
підримую. Основний хабарник - Філюк, та його підопічні -більшість суддів апеляційного суду, та деякі судді судів першої інстанції, такі як Храновська, Жевнєрова (хабарниці, які співпрацюють у нас на шацьку з єдиним адвокатом Москалюк, рішають питаття по землях, контрабанді і т.п.), Костюкевич, Пахолюк та інші. - зробили за останні п'ять років з судової системи, систему для рішання за хабарі певні питання. Так зокрема, в апеляції, беруть по цив. справах, хабарі від 3000 у.о.. Філюк стартує від 10000 у.о. Храновська та Жевнєрова старт від 1000 у.о.
Маневичанка до Очевидець Показати IP 15 Квітня 2014 21:23
А ви особисто давали хабар одному з названих суддів?
Очевидець до Маневичанка Показати IP 15 Квітня 2014 21:42
нажаль, так. Доречі, вирішили.
Маневичанка до Очевидець Показати IP 16 Квітня 2014 08:47
В такому разі ви також порушили закон .І чим ви відрізняєтеся від хабарників?Я за своі 45 років нікому не давала взяток - ні лікарям ,ні різним чиновникам! А якщо ви маєте такі суми ( 10000у.о.) на взятки ,то я думаю ,що вами також повинні зацікавитися компетентні органи.
Слава до Маневичанка Показати IP 16 Квітня 2014 15:08
может человек и нарушил. Но его наверное заставила ситуация. Сегодня судьи апелляционного суда, чтобы удержать решение суда первой инстанции реально через посредников (тех же судьей, милиционеров, прокуроров) просят соответствующую суму денег. Относительно Филюка не знаю о его таксах, но относительно самих судье, есть такая тенденция.
Слава до Очевидець Показати IP 15 Квітня 2014 21:50
Согласен с вами относительно такс, которые есть у некоторых судьей Волынской области. И думаю это не новость для юристов.
Усім очевидцям. Показати IP 15 Квітня 2014 22:27
Відносно Філюка-це дурня. Він чиновник і справ не слухає І живе скромно, не маючи навіть власної крутої машини, на яких роз'їжджають прокурори. Багато займається благодійністю, допомагає рідному селу, церквам. .А те, що розумний і на своєму місці, та не йде у декого на поводку, от і жаба декого пече. Відносно інших суддів, моя порада - а ви не давайте взятки і не буде що брати, і корупцію скоро поборемо. Ті, що дають взятки, також злочинці. Значить хочете обійти закон, або вирішити справу на свою користь, тичете взятки, а потім здаєте. Обливати брудом людей у великодний тиждень - гріх. Краще підіть в церкву та попийте свяченої водички Можливо Господь змилується і перестане жаба душити та легше стане жити на білому світі..Не судіть - і не будете судимі.
11 до Усім очевидцям. Показати IP 15 Квітня 2014 22:32
а ви певне владика Михаїл з собору чи отець Василь з Полонки ..... раз все так знаєте((((
Лучанин до Усім очевидцям. Показати IP 15 Квітня 2014 23:49
що за брехня. Прочитавши....аж заплакати захотілось. Спочатку ніж писати всяку брехню, то почитайте відповідні закони. 1)Він не чиновник., він суддя. 2) від на адмін посаді голова суду; 3) зайдіть в ЄДРСР і подивіться чи він веде справи. Якби він був чиновником, то суддею точно не був би, бо це корупція.
Маневичанка до Усім очевидцям. Показати IP 16 Квітня 2014 08:53
Я з вами повністю згідна,хоча я особисто не знаю Філюка ,але в мене сусіди з ним стикалися , то дуже хорошого враження про нього !І що не якого хабаря не давали -це 100%.
Пенсіонер. Показати IP 15 Квітня 2014 23:18
Розумна людина все знати повинна, а не обливати брудом людей. А для того, щоб знати - є засоби масової інформації і широке коло друзів та знайомих.
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 00:18
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 16 Квітня 2014 00:19
А хто і коли почне люструвати облраду? Дорвалися до посад і тепер хочуть все люструвати, щоб було їм більше посад продавати! Скільки вже можна тероризувати людей?! В державі таке коїться, на межі війни, хлопців забирають в армію ( з облради не забирають, а Гузя треба було першого забрати, ми вже бачили його здібності), а ці люструвати всіх хочуть... Задовбали... Що вони зробили за стільки часу корисного сидячи в тих кріслах?! Зараз нам треба миру та спокою в державі, а вже потім люструвати всіх і почати люстрацію в першу чергу з посадовців облради і держаадміністрації!!!
кспостережливий Показати IP 16 Квітня 2014 09:44
Філюк -розумний і освіченний .нікому з прокурорів в рот не заглядае.мае свою гідність і честь.
жабам Показати IP 16 Квітня 2014 12:10
о-о ! ми - найкращі! Наша мета звільнити всіх, суддів в тому числі, і зайняти їх посади! о-о! ми ж найкращі, ми - герої! вміємо тільки руйнувати. за два місяці зруйнували все що, було не тільки недобре, але й те й що роками будувалося добре! Автор статті навіть неспроможний знайти картинку, яка відповідала б темі, а "украв" картинку про російських суддів! не віємо ми нічого будувати, а тільки руйнувати і брати чуже!!!
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 12:48
То, як Ви володієте такою цінною та достовірною інформацією (з приводу хабарників), то Вам потрібно з такою заявою звернутися в правоохоронні органи, а не із-за лаштунків, як криса "подавати інформацію". До речі, до Вашого відома і загальної обізнаності, справи про контрабанду розглядаються за місцем знаходження органу-митниці, на скільки мені відомо - в Шацьку митниці немає! То це так, для загального розвитку!!! А ще такий страстний тиждень, то мабуть треба в церкву йти, а не"бруд" писати.
Також лучанин до Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 15:16
погано ти напевно знаєш. Справи про контрабанду, як і більшість інших справ вирішуються за місцем вчинення правопорушення (адмін. чи кримін.). Шацький район межує з Білорусією, а там контрабанди та порушення правил перетинання кордону вдосталь.
лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 16:39
Щодо суддів хабарників(Філюка,Коскевича, Храновської, Жевнєрової, Пахолюка) відверто здивований. Знаю їх усіх особисто, з усіма спілкуюсь і якби хотів, міг би і хабар дати, але знаю, що саме вони, не беруть хабарів. А щодо інших суддів-не знаю, бо не давав, тому і сказати не можу....... А про тих, що беруть хабарі і всі знають, Ви не згадали.
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2014 17:43
Погано мабуть знаєте Ви, і ще вступаєте в дискусію. Правопорушення щодо незаконного перетину державного кордону, або спроба перетину кордону розглядається за місцем вчинення, а правопорушення що стосуються переміщення товарів (контрабанда), розглядаються за місцем знаходження огляду митниці, тому перш ніж писати варто читати книжки.
Також лучанин до Лучанин Показати IP 17 Квітня 2014 09:14
шановний читай процесуальні кодекси, а не книжки. Відкрий КПК та КУпАП, та дооообре почитай статті.
Також лучанин до Також лучанин Показати IP 17 Квітня 2014 09:19
до речі, у Шацькому рані, є митний пост з БІлорусією. Так що студент, спочатку ніж спорити, вивчи інформацію про Шацький район.
СБУ Показати IP 17 Квітня 2014 15:52
Скоро СБУ вистежить" очевидця" за те, що порочить честь і гіднісь порядних людей. Провчити треба одного, щоб іншим неповадно було писати і ображати порядних людей.
ГУ СБУ до СБУ Показати IP 18 Квітня 2014 19:57
ах ти самозванець, сепаратист. Ти давай перевіряй інформацію, а то тільки погрожуєш інформаторам.
Грім Показати IP 18 Квітня 2014 13:55
По-моєму це брудна гра Волинських політиків. Щоб відвести очі від суддів яких дійсно треба люструвати згідно закону -на суддів які абсолютно не мають ніякого відношення до того що сталося.Я ніколи про жодного з них не чув. Для 90 відсотків волинян нема різниці що адміністративний суд що господарський що апеляційний -для них то просто суд . І місцеві політики вирішили що будемо люструвати. Наскільки я знаю в Луцьку адмін суд не забороняв протестів на майдані ми всі мирно стояли і ніхто нас не чіпав. ( ну окрім Даі) але це вже інше) А де ж славнозвісний Ковтуненко???????? Я вам відповім :- у Луцькому міськрайонному суді . Але про це наші місцеві депутати мовчать!!!!!! Значить так комусь вигідно!!!!!!!!!!!!!!!!
Оля до Грім Показати IP 18 Квітня 2014 13:58
Пітримую 100 процентів
ігор Показати IP 29 Квітня 2014 14:33
судді...як судді..... для когось хороші для когось погані... хтось з них гірший, хтось нагліший, хтось бере великі хабарі, а хтось в межах розумного. Таке було, є, і буде.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus