USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Об’єднання Гірки Полонки та Луцька: Ярмольський залякує селян втратою городів

22 Серпня 2017 21:29
На громадських зборах селяни одностайно проголосували проти об’єднання з Луцьком у єдину територіальну громаду. До цього людей закликав і голова райдержадміністрації, залякуючи «віджимом» землі.

Громадські збори щодо пропозиції Луцька об’єднатися відбулися сьогодні, 22 серпня.

Відзначимо, що про них Луцьку міську раду забули попередити завчасно, й лист надійшов лише сьогодні.

Відтак, присутні обрали секретаря та лічильну комісію.

Перед присутніми виступив працівник департаменту економіки Луцькради Сергій Омельчук й наголосив, що таке об’єднання дасть багато переваг громадам, адже це розширить перспективи для розвитку, буде приходити більше інвестицій та селяни матимуть кращі соціальні послуги.
Наголосив на тому, що об’єднання – це шлях для розвитку й керівник Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк.

«На сьогодні Луцьк – це самодостатня громада, якій держава даватиме субвенції. До нас прийшов один з інвесторів, який виготовляє комп’ютери. Він хотів дві речі: вільну земельну ділянка, кількість населення та комунікації. Відповідно, такого інвестора можна залучити лише об’єднавшись. До речі, вам буде комфортніше жити біля успішного міста», - наголосив Гоцалюк.

Учасники зібрання також зауважили, що об’єднуватися треба з розумом та із економічно сильними громадами.

«У Шацьку об’єдналися небагаті села, отримали ДНЗ, школу, садок, а далі вони отримали проблеми утримання комунальних закладів інфраструктури. Й тепер не знають як кінці із кінцями звести. Тому треба економічно рахувати, що буде вигідно», - виголосила із залу учасниця зборів.

Незадоволення висловив місцевий мешканець Василь Мацялко, мовляв, історія показує, що місто не дбає про околиці та висловив острах, що в людей забиратимуть городи.
Натомість інші учасники зборів наголосили на тому, що цього року Луцька міська рада як ніколи розвиває райони Вишкова та Вересневевого, - демонструючи нові підходи в роботі.

Також згаджали екс-заступнкиа Луцького міського голови Сергія Григоренка, який, зі слів учасників зборів, казав, що Луцьку потрібні лише землі й погрожував відрізати селян від благ міста.

Із різким запереченням щодо об’єднання виступив голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський. Він закликав не підтримувати об’єднання, щоб район залишався аграрним і застеріг, що через суд міська рада зможе забрати землю в будь-кого.

«Я не маю права вас агітувати, але маючи досвід роботи в органах управління, то найближчих 8-10 років ми маємо зберегти аграрний район і це питання самобутності сільради. Ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти аграрний район. Ви маєте усі можливості ввести сюди інвесторів, для прикладу є селище Торчин, де не було каналізації, доріг. У нас своє бачення, щоб була велика територіальна громада із центром тут. Я вважаю, що економічно вигідно буде об’єднуватися з навколишніми селами, але не з Луцьком. Більш того, є закон про вилучення земель суспільної необхідності – це ваші ризики. Якщо місто розробить якийсь тут житловий квартал, то через суд заберуть землю», - зауважив Ярмольський.
Відтак, перейшовши до голосування, об’єднання ніхто не підтримав, натомість пропозицію не об’єднуватися присутні 105 людей підтримали одностайно.

Нагадаємо, як розповідав раніше директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, щодо позитиву, то його буде чимало.

«Луцьк як місто обласного значення користується усіма і податковими, і фінансовими зобов’язаннями, які отримають також і села, які приєднаються. Окрім того, йдеться про розширення території міста майже удвічі, тому можливим стане залучення інвесторів на будівництво сміттєпереробних заводів чи створення екологічних парків. Окрім того, села зможуть безперешкодно облаштовувати садочки, медичні заклади, приєднуватися до каналізації», - обґрунтував Озінович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
алла Показати IP 22 Серпня 2017 22:59
В одного Ярмольського бронзова засмага)))
123 до алла Показати IP 22 Серпня 2017 23:57
Напевно на буряках був, аграрій...
Онуфрій Показати IP 23 Серпня 2017 00:10
Поназбирували алкашів!
Цікаво Показати IP 23 Серпня 2017 08:57
А Присяжнюк і К там яким боком?
українка Показати IP 23 Серпня 2017 16:01
Більшість жителів Г.Полонки працюють у Луцьку, діти їх ходять у луцькі садочки, школи. То тепер нехай у Луцькій міській раді подумають чи є потреба у маршруті 19 чи краще перекинути ці машини на маршрут 47 і 14, подбавши про жителів міста Луцька. А для селян Г.Полонки про доїзд нехай дбає Ярмольський. Так само нехай побудує очисні споруди, бо ж вони не розраховані на жителів сіл, але користуються ними. Де ви депутати Луцької міської ради, поміркуйте!!!!!!!!
скептик до українка Показати IP 23 Серпня 2017 17:58
можна подумати, що до інших приміських сіл транспорт не їздить. в люцьку земельку роздерибанили. тепер беруться за прилеглі землі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus