USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очільникам області зачитали лист відомих волинян проти репресій

20 Грудня 2013 17:31
В обласній раді зачитали заяву стосовно політичних репресій на Волині та в Україні, яку підписали 17 відомих волинян.

Під час сесії облради, що відбулася 20 грудня, депутат Володимир Навроцький озвучив запитання голові облдержадміністрації та керівникам силових структур. З його слів, до нього звернулися 17 відомих волинян з проханням зачитати їхній лист під час сесії облради. Лист адресований Президенту України, Прем’єр-міністру, голові Верховної Ради України, голові Волинської облдержадміністрації, начальнику УМВС України у Волинській області, прокурору Волинської області та депутатам обласної ради. У документі йдеться про неприпустимість політичних репресій.

«Україна стрімко скочується у прірву авторитаризму. Проти мирних демонстрантів правоохоронці застосовують силу, а активних учасників акцій протесту хочуть знешкодити шляхом відкриття проти них кримінальних справ. Насильство, погрози, залякування за вільне вираження своїх поглядів і переконань, утиски свободи слова та навіть кримінальне переслідування стали нормою в Україні. Це неприпустимо для розвитку демократичної держави та побудови громадянського суспільства! Як не прикро констатувати, але політичні репресії докотилися й до Волині. Шістьох активістів Волинського Євромайдану судять під надуманими приводами за участь в політичному житті краю. До окремих учасників контролюючі органи застосовують метод тиску на їх бізнес», - йдеться у заяві.

Автори листа закликають покарати винних у у побитті мирних демонстрантів у Києві, закрити всі кримінальні справи щодо учасників політичних акцій у Києві та Луцьку та припинити політичні репресії в Україні та на Волині.

Лист підписали Василь Гей, Любов Ганейчук, Володимир Карпук, Іван Корсак, Лілія Кревська, Микола Кучерепа, Ростислав Кушнірук, Олег Потурай, Данило Поштарук, Василь Слапчук, Олександр Стадник, Мирослав Стефанишин, Йосип Струцюк, Захар Ткачук, Василь Чепелюк, Катерина Шаварова та Олександр Якимчук.

«У частині, що стосується нашої області, я прошу дати відповідь, якщо можна, то вже», - звернувся депутат до присутніх у залі адресатів листа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Михайло Показати IP 20 Грудня 2013 20:09
Винуватці повинні нести відповідальність з обох сторін
правильний Показати IP 20 Грудня 2013 23:13
винуваті повинні понести покарання - закон невідворотності покарання.
БОГДАН Показати IP 20 Грудня 2013 23:44
Те ,що =відомі=люди підписують подібні тенденційні листи свідчить про політичний тиск на них з боку місцевих опозиціонерів,або ж намаганням пропіаритись перед волинською громадкістю. Зверніть увагу, вони вимагають лише покарати= Беркут=,і нічого не говорять про молодь із воєнізованих формувань ,які металевими цепами,палицями,арматурою,камінням калічили міліцію.Сьогодні,доречі, у Верховній Раді показали відео з проповіддю невідомого греко-католицького священника,який закликав з допомогою зброї ,куль та удавок на шиї ,розправлятись з ворогами українців,в перекладі на нормальну мову- з політичними опонентами. та представниками інших націй.Доречі,.сумнозвісна СБ ОУН, має кривавий досвід таких розправ в 40-50 роки на території Західної України не лише з комуністами ,які працювали головами колгоспів та головами сільських рад, але й з прихильниками УПА Тараса Бульби Боровця ,учасниками ОУН-м(мельниківці),етнічними поляками,і що важливо, навіть з їхніми близькими родичами ,в тому числі їх дітьми. Я правильно пишу, пане Кучерепа,? Ви,як історик ,підтримуєте терор,як метод боротьби за владу та метод боротьби у міжетнічних та міжконфесійних конфліктах?Цікаво було спостерігати за реакцією на зазначений відеоролик народних депутатів від= свободи =Фаріон і Михальчишина,Так от ,вони кричали : = браво=,=правильно,=енергійними жестами схвалювали виступ уніатського священника..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus