USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Одразу п'ять прибудинкових територій капітально відремонтують в Луцьку

15 Травня 2019 18:06
Процес виконання ремонтних робіт прибудинкових територій, вулиць загального користування та приватного сектору Луцька перевірили перший заступник міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк.

Одним із об’єктів огляду став мікрорайон вулиці Привокзальної, де буде капітально відремонтовано п’ять дворових територій.

Роботи в одному з дворів цього мікрорайону вже розпочалися. Попередньо Григорій Недопад та Ігор Поліщук провели збори мешканців, де презентували проект майбутнього ремонту та врахували усі побажання й прохання людей. Зокрема, за зверненням більшості присутніх на зборах, територію очистили від аварійних дерев, які становили загрозу для безпеки дітей, пішоходів та будинків, адже сухе гілля у вітряну погоду падало на землю і на перехожих. Зараз старі хащі вже зрізані та вивезені, а біля одного з будинків на вулиці Привокзальна, 1, 3 розгортаються ремонтні роботи. Тут вже окреслені ділянки пішохідних зон та проїжджа частина, відбувається розчищення території та її підготовка до викладення бруківки. У даному мікрорайоні вся територія буде викладена бруківкою, включаючи проїжджу частину. Також розширять місця для паркування, встановлять сучасне освітлення, відгородять зони для смітників і дитячого майданчика. Ремонт буде здійснено із пониженнями для зручності пішоходів і мам з колясками, а також із дотриманням усіх державно-будівельних норм.

«Разом із Григорієм Недопадом ми перевірили практично кожен двір Луцька і виявили ті, де стан доріг катастрофічний, де ремонт потрібен якнайшвидше, – розповів Ігор Поліщук. – Цього року плануємо відремонтувати якомога більше дворових територій, адже розуміємо, що це питання хвилює багатьох лучан. Також значну увагу приділяємо ремонту вулиць громадського використання, таких, як вулиця Глушець, де знаходиться навчально-реабілітаційний центр, котрий відвідують велика кількість дітей із батьками. Для їхньої зручності відремонтовано територію перед НРЦ. Тут об’єкт вже зовсім скоро буде зданий в експлуатацію. Загалом по місту збільшується обсяг ремонтних робіт, завершено ремонт вулиці Загородньої, триває ремонт на вулицях Прогресу та Пушкіна. Працюємо, щоб місто ставало комфортнішим для лучан і мало привабливий естетичний вигляд. Варто зауважити, що після визначення підрядника для ремонту п’яти дворових територій в районі вулиці Привокзальної було проведено відкриті торги за системою Prozorro. Завдяки цьому нам вдалося зекономити 1 млн 600 тис грн і обрати переможця тендеру, який запропонував найвигідніші для Луцька умови. Така практика є дуже позитивною. По ремонту вулиці Львівської також вдалося зекономити близько 1 млн грн саме завдяки проведенню відкритого аукціону».

Завершено ремонт двох вулиць приватного сектора – Гнатюка і Степана Кривенького. Зокрема, на Степана Кривенького відремонтували територію, яка взагалі не мала ніякого покриття, вперше відремонтували методом напівпросочення бітумною емульсією. А на частині заасфальтованої вулиці здійснили ямковий ремонт. Бітумним напівпросоченням обладнали й вулицю Гнатюка. Нова дорога для місцевих жителів стала рятівною, адже раніше через суцільні ями використання цієї дороги перетворювалось у справжню проблему.

«Вулицю Гнатюка ми відремонтували практично за два тижні, – розповів Микола Осіюк. – Раніше тут взагалі не існувало дорожнього покриття, лише грунтова дорога з вибоїнами, яку було вкрай важко використовувати в дощову погоду. Цього року плануємо охопити ремонтом велику кількість доріг приватного сектору саме із використанням методу напівпросочення».

Також оглянули ремонт тротуарного покриття на вулиці Глушець біля навчально-реабілітаційного центру і аж до Старого ринку. Тут роботи перебувають на стадії завершення, територія отримала нове покриття із бруківки, що є особливо цінним для відвідувачів НРЦ і пішоходів, адже в недалекому минулому стан цієї пішохідної зони лишав бажати кращого. Також перед входом до НРЦ заплановано встановити шлагбаум, а всю пішохідну зону – відгородити парканом від проїжджої частини.

«На вулиці Глушець завершується викладання тротуару бруківкою, підрядник повинен завершити роботи до свята останнього дзвоника, – розповів Григорій Недопад. – Якщо погода не підведе, ремонт буде завершено вчасно. Приємно, що тепер відвідувачі НРЦ, а також усі перехожі зможуть користуватися зручною і облаштованою територією. Рух цією зоною зробимо також і більш безпечним, встановивши огороджувальні елементи. Великий обсяг робіт буде здійснено в мікрорайоні на вулиці Привокзальній. Тут ремонт охопить будинки на Привокзальній, 1, 3, 5, 9 і Грушевського, 26. Величезну прибудинкову територію буде відремонтовано комплексно, охопимо одразу цілий мікрорайон для того, щоб життя людей стало зручнішим і затишнішим. У цих дворах дорожнє покриття було вкрите глибокими ямами, але вже за місяць-другий ці незручності залишаться в минулому».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
лучанка Показати IP 15 Травня 2019 18:24
А реконструкція прибудинкових територій на пр.Волі 3,5,7 вже завершена? Доріжки зробили, асфальт поклали, а як же ж озеленення ? Тепер все заростає бур"яном. Виділені кошти були ж і на газони, квіти, кущі. Так доведіть вже все до пуття. За понад 3 державних мільйони.
Ігор до лучанка Показати IP 15 Травня 2019 18:54
Озеленення, лавочки, смітники та завершення благоустрою буде до 15 червня.
Юра Показати IP 15 Травня 2019 18:41
а двір на Рівненській 83 вже поремонтували і доріжки зробили ? чи має вже бурянами заростати і ями не залатані оставлені ????
Діректор Показати IP 15 Травня 2019 18:42
І це асфальт. Лол. Відсів і капля смолип. Перший сніг ту дорогу в "ЩІ" розіб'є
Оля Показати IP 15 Травня 2019 18:55
Стільки як зараз робиться дворів, доріг, тротуарів ще не робилося ніколи. Молодці!!!
Дістав Показати IP 15 Травня 2019 19:41
дешевий піар!
Лучанин Показати IP 15 Травня 2019 20:12
Це чудово, що наше місто стає таким чудовим. Напишіть будь-ласка пане Ігоре, чи дороблять вул. Кравчука, починаючи з буд №2, тротуару там немає, побитий бетон, де можна поламати ноги.Дякую.
Перемоги 21 Показати IP 15 Травня 2019 20:12
А наш двір забули? Буде острівок совка?
Інквизиція Показати IP 15 Травня 2019 21:44
В минулому році ремонтували асфальтне покриття району Львівської, а вулицю Чекаліна обійшли, не вважали за потрібне відремонтувати 40 років тому вкладений асфальт, який вже повністю потрощений. На початку вулиці здоровенна яма. Пішохідні доріжки потріскані і зростають зіллям. Як виявилося у "списках" такої вулиці взагалі немає. Кому це вигідно?
Потебні до Інквизиція Показати IP 16 Травня 2019 08:53
Тому, що там мало виборців проживає. Такі ж двори по вул. Потебні, 46,48,50, асфальту, якого вже давно немає 50років.
Олег Показати IP 15 Травня 2019 22:09
Вiдродження зробiть вiд соборностi до молодi . ноги по викручувати можна i поламати ями , горби а як дощ то людськими городами обходиш бо по другому нiяк !!!
Іра Показати IP 15 Травня 2019 22:12
А коли, нарешті , Гулака Артемовського 7 зроблять?? Вже ані заїхати, ані зайти неможливо!!! Да ще дебиляка обмежувач руху для свого буса вструмів в асфальт! Скільки можна терпіти бидлоття!!!!
ПРОХАННЯ Показати IP 16 Травня 2019 08:56
Вулицю Потебні, 46,48,50, двори це жах. Цим будинкам 50 років, з тих часів ніколи нічого не робилось.Будь-ласка ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!!
Петро Показати IP 16 Травня 2019 09:02
Люди! Ви демонструєте неабияку небайдужість у справах благоустрою міста. Молодці! Але, пишіть офіційні звернення та скарги прямо у Луцьку Міську Раду, а потім до прокуратури, у суди і поліцію. Не бійтеся , і натхнення у формулюванні звернень. Зробимо їх разом!
ПРОХАННЯ Показати IP 16 Травня 2019 09:45
Вулицю Потебні, 46,48,50, двори це жах. Цим будинкам 50 років, з тих часів ніколи нічого не робилось.Будь-ласка ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!!
місцева Показати IP 16 Травня 2019 10:37
а по вул.Каштановій попробуйте проїдьте,а там і лікарня і садочок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus