USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Офіцери знову стали солдатами. ФОТО

5 Липня 2013 10:10
Експериментальний збір з командирами батальйонів та дивізіонів військових частин 13 армійського корпусу завершився у Володимир-Волинському гарнізоні.

Про це повідомили у регіональному медіа-центрі МО України

Приблизно 80 військовослужбовців упродовж двох діб активно навчалися на базі 51 окремої механізованої бригади.

Незвичності цьому заходу додало те, що офіцери рангу командира батальйону або дивізіону, упродовж зборів діяли у ролі своїх підлеглих: солдатів-стрільців, кулеметників, гранатометників тощо.

Відразу після прибуття до військової частини у Володимирі-Волинському їх розподілили для виконання завдань на посадах рядового складу. Усі заняття були організовані за єдиним принципом: «Бажаєш ефективно керувати підлеглими – випробуй усе на собі!»

У перший день збору учасникам запропонували обговорити тактичні напрацювання та досвід, отриманий у результаті бойових дій в Республіці Ірак. Під час дискусії також порушувались питання сучасних тенденцій трансформації збройних сил та досвід впровадження країнами Центрально-Східної Європи євроатлантичних стандартів бойової підготовки. Наприкінці першого дня занять командири склали заліки зі знання своїх функціональних обов’язків по навчанню, що надало їм змогу пригадати усі тонкощі дій своїх підлеглих на полі бою.

Упродовж наступного дня командири підрозділів змагалися у виконанні вправ навчальних та контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бойових машин вдень і вночі, виконували нормативи із вогневої підготовки та предметів індивідуальної та колективної підготовки.

Зокрема, начальники зв’язку та розвідки 51 окремої механізованої бригади, начальники інженерної, медичної служб та служби РХБ захисту перевіряли рівень знань своїх колег у виконанні стандартів індивідуальної підготовки на базовому рівні зі своїх спеціальностей.

У виконанні вправ стрільб зі стрілецької зброї найкращі результати показали командири батальйонів 55 окремого лінійно-вузлового вузла зв’язку майори Анатолій Робуль та Сергій Євдокімов. Кращим у стрільбі з озброєння БМП-2 став тандем командирів механізованих батальйонів 51 та 24 механізованих бригад підполковників Сергія Сулімова та Андрія Андріяша. Найвлучніші постріли з пістолета Макарова зробили командир зенітного дивізіону 24 механізованої бригади підполковник Юрій Бутко та начальник штабу дивізіону 11 артилерійської бригади Євген Ярош.

Наступний день зборів розпочався для командирів підйомом за тривогою, під час якого вони вдосконалювали свої навички у діях по тривозі в парку бойових машин, та при отриманні завдання на здійснення маршу. Після чого вони провели пересування та розмістилися у визначеному районі.

Завершальним етапом комплексного заняття стало виконання офіцерами стандартного завдання колективної підготовки у здійснені наступу з ходу у складі авангарду та веденні маневреної оборони у смузі забезпечення.

Своїми враженнями поділився командир батальйону 55 лінійно-вузлового полку зв’язку майор Дмитро Лосинець.

«Такий захід був для нас необхідний. Ми покращили власні професійні навички, а головне – подивилися на успіхи колег, обмінялися досвідом, виявили сильні та слабкі сторони над якими треба працювати до підготовки у зборі, який відбудеться вже у масштабі Сухопутних військ. Хочу також від імені всіх учасників збору подякувати командиру 51 окремої механізованої бригади полковнику Володимиру Яцківу та його підлеглим за організацію нашого побуту та нетривіальний і професійний підхід до організації і проведення занять на навчальних місцях», – додав офіцер.

Підсумки експериментального збору підбив заступник командира 13 армійського корпусу з виховної та соціально-психологічної роботи полковник Володимир Яцентюк. Основне завдання, яке було поставлено перед учасниками за підсумками заходу – інтенсивно готуватися до участі в аналогічних зборах, але вже у масштабах Сухопутних військ Збройних Сил України, яку відбудуться наприкінці липня у Чернігівській області.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отто Показати IP 5 Липня 2013 10:53
Мабуть міністерству оборони під маркою зборів необхідно було списати певну кількість *загублених* боєприпасів.
Майстерспорту до Отто Показати IP 5 Липня 2013 11:10
оце точно. Такі заходи зараз так просто не проходять. Чекайте нову форму і бєрци, які списали під час заходу, а ще бензин спишуть, соляру, тушонки. Ну все, що перевірка може виявити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus