USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинські пенсіонери знову стали студентами

8 Жовтня 2016 14:37
Освітня послуга для старших людей «Університет ІІІ віку» вже два роки діє на базі Рожищенського територіального центру для надання соціальних послуг і знаходить все більше прихильників.

За бажанням поважні студенти можуть відвідувати заняття на факультетах основ медицини, духовної освіти, комунікаційних та інформаційних технологій, соціально-психологічний та соціально-правовий, основ агротехнології та мистецький. Теми занять дуже різноманітні. Питання, які порушує будь-яка лекція, запропонована підопічним територіального центру, на сьогодні є дуже актуальними, оскільки ще багато потрібно здійснити реформ не тільки в медицині, а й у сфері пенсійного забезпечення і соціального обслуговування. Тему майбутньої лекції можуть запропонувати і самі студенти.

Справжнім святом став початок третього навчального року для слухачів Університету ІІІ віку. Директор Територіального центру Галина Поліщук коротко ознайомила вже бувалих студентів і тих, хто долучився до освітньої програми лише цього року, з напрямками навчання, представила спеціалістів, з котрими співпрацюватимуть студенти.

Натомість староста студентської громади Лідія Супрун подякувала викладачам Університету ІІІ віку за цікаві заняття, поетичними рядками віншувала кожного, хто долучився до організації змістовного дозвілля людей похилого віку.

Пісенним обрамленням свята стали виступи учасників хору ветеранів війни та праці клубу «Надвечір’я», які водночас є студентами мистецького факультету Університету ІІІ віку. Також були різні вікторини, розіграш лотереї і спілкування за чашкою смачного духмяного чаю. Щира та невимушена атмосфера товариського спілкування спонукала до споминів про найсвітліші моменти Університету ІІІ віку – цікаві поїздки у відомі історичні місця Волині, спільний активний відпочинок, обмін набутими знаннями і застосування їх у повсякденному житті.

Фотоальбом зі світлинами про студентське життя за минулі два роки переглянути намагався кожен.

Це ніби нова історія поповнення їх життєвого досвіду, свідчення активності, бажання підкорювати нові і нові горизонти. Адже пенсійний вік – це не кінець життя, а всього-на-всього золота його частинка. Коли життя стає дещо повільнішим, але від того не менш прекрасним, сповненим посмішок уже дорослих дітей, онуків. Настав час присвятити собі більше уваги, потурбуватись про здоров'я, відпочинок та збагачення свого світогляду. Адже ніколи не буває пізно здобувати нові знання і навички, які вкрай необхідні для життя у сучасному мінливому світі.

За вікном невгамовно бубонів дощ, а у залі щемливо лунали українські пісні, не вичерпувались теми для спілкування, панувала щира радість від усвідомлення того, що вони знову студенти, вони знову разом.

Тетяна Боярин


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
полішук Показати IP 8 Жовтня 2016 15:27
Краще б онуків няньчили. а то знов після якоі небудь поіздки і не обов"язково до Польщі будуть тягатися з організаторами за 50 грив!!!
Юзік Показати IP 8 Жовтня 2016 16:25
Показуха за іноземні кошти! Подивіться на тих дідів і бабів,що вони там навчаться? Краще б ,за ті кошти,дітям в села комп"ютери купили б......
От не вставлять гане до Юзік Показати IP 10 Жовтня 2016 10:01
Викладають в "Університеті ІІІ віку" усі на громадських засадах, тобто - задарма!!! Заходи проводяться за кошти благодійників, які розуміють, що не у всіх пенсіонерів є внуки чи взагалі діти. В молодому вікці тяжко зрозуміти, що таке самотність, коли діти живуть в іншому місті, або коли батьки їх поховали вже. Шановний Юзік, ваша думка дуже вузькозора і не далекоглядна.
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2016 21:16
Молодці. так тримати
До Юзіка Показати IP 10 Жовтня 2016 10:11
Які кошти - це все робиться в районах безкоштовно або на благодійних засадах. Цікавитись треба, а не писати дурню. Сам колись будеш старий - от і нянч внуків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus