USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Округи без депутатів отримають фінансування

27 Вересня 2017 11:50
На дванадцять виборчих округів у Луцьку, які не мають своїх депутатів у міській раді, виділять фінансування на три роки. 4,8 мільйона гривень, які передбачать на ці цілі у бюджеті, спрямують на вирішення проблемних питань в округах.

Про це йшлося 27 вересня під час засідання 31-ї сесії Луцької міської ради.

Відповідно до Проекту рішення «Про затвердження Програми підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки», на кожен округ пропонують закласти по 400 тисяч гривень. На фінансування програми у 2018 році хочуть передбачити вдвічі більше коштів, мовляв, через те, що в 2017 році на ці території не було направлено грошей.


«Тривалий час ми обговорюємо проблему відсутності депутатів на округах. Статистика вказує на те, що ті округи, як залишилися без депутатів, обділені увагою депутатського корпусу. Тому триває обговорення з громадськістю та депутатами, аби відродити справедливість та отримати рівну долю уваги. Зауважу, що це 44 тисячі виборців. Я сподіваюся, що всі виборці матимуть однакову увагу від депутатського корпусу», - виступив автор проекту рішення Андрій Покровський.


Депутат Павло Данильчук зазначив, що не підтримувати проект рішення, оскільки його винесли на розгляд депутатів поспішно. «Я розумію потребу ініціативи, але підтримувати не буду, бо вона поспішно внесена. Ще два місяці ми будемо вносити зміни до депутатського фонду. Тому логічно було б вносити такі проекти взимку, коли буде підсумок розподалення коштів депутатського фонду. Завдання кожного депутата не обмежуватися лише власним округом, а й працювати на інші округи. Кошти зі свого депутатського фонду я передавав депутату Богдану Богоносу на освітлення, яке облаштовувалося на його округу».

«Я буду підтримувати цю ініціативу. Я погоджуюся з тим, що це буде справедливий розподіл коштів. Але крім підтримки цієї програми, ми повинні щось робити, щоб змусити переглянути виборче законодавство і округи більше не залишалися без депутатів», – зауважив депутат Борис Смаль.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук звернув увагу на те, що 17 з 21 дворів, що у незадовільному стані, перебувають на округах, які не мають депутатів.

«Наша фракція (фракція УКРОП, - ред.) буде підтримувати цей проект рішення. У мене є перелік з 21 прибудинкової території, які перебувають в найгіршому стані, 17 з них на округа, що не мають депутатів. Ми побачимо, як програма буде реалізовуватися, і якщо до неї будуть потрібні зміни - то ми їх внесемо», - наголосив Поліщук.

Більшістю голосів обранці громади підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus