USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оновлений рентгенкабінет презентували у Володимирі-Волинському

1 Травня 2015 09:45
Рентгенкабінет, що зазнав значних ремонтних перетворень та набув презентабельного вигляду, презентували у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні. 90 тисяч гривень із міського бюджету виділено на те, аби пацієнти із району та міста могли проходити обстеження в комфортних умовах.

Щороку майже 2 мільйони гривень із бюджету міста виділяється на ремонт та модернізацію Володимир-Волинського ТМО. Про це розповів міський голова Петро Саганюк під час огляду відремонтованого рентгенологічного кабінету 29 квітня, - інформує видання "Буг".

Освіта і медицина – це функції держави, її головні пріоритетні завдання. Саме тому влада міста не шкодує фінансів на впорядкування та оновлення ТМО.

“На завершальному етапі ремонтні роботи у неврологічному відділенні. На це місто виділило понад 1 мільйон гривень. Зараз розпочинаються роботи у реанімаційному відділенні, ремонт в операційній поліклініки. Вартість ремонтних робіт в операційній – 100 тисяч гривень. Реанімація ж коштуватиме місту 100 тисяч гривень”, – каже мер.

На такій позитивній ноті головний лікар ТМО Олександр Клачук озвучив і проблемні питання, які гостро стоять для очолюваного ним закладу. “Доки ремонтували цей рентгенкабінет, у сусідньому навантаження на флюрографи збільшилося у 3-4 рази. На одному з апаратів не витримала трубка, яку зараз необхідно ремонтувати. Це - десятки тисяч гривень. А взагалі, наважусь просити міського голову про придбання цифрового флюрографа. Його вартість – близько 600 тисяч гривень”, – розповів Клачук.

Цифровий флюрограф пришвидшить процес обстеження, дасть можливість встановлення точного діагнозу, зменшить черги біля кабінетів флюрографічного обстеження.

“Давайте так: міський бюджет виділить 400 тисяч гривень, а ось із районною владою головний лікар мусить домовитися ще на 200 тисяч – у в ТМО буде новий цифровий апарат”, – резюмував міський голова Петро Саганюк.

Окрім того, наразі за рахунок міських коштів переобладнується та ремонтується приміщення гуртожитку для молодих спеціалістів, які працюють у медичних закладах Володимира-Волинського. Сьогодні до майбутніх осель медиків уже прокладена каналізація, каже Олександр Клачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus