USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Опора назвала уряд та Порошенка винними у неоновленні складу ЦВК

1 Грудня 2016 12:04
Відповідальність за неоновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) лежить на Верховній Раді і Президентові України Петру Порошенку.

Про це журналістам заявила представник громадської оганізации «Опора» Ольга Айвазовська, - передає кореспондент ГолосUA.

«Спочатку переформатування складу ЦВК затримував Петро Порошенко (Президент України, - ред.). Після того, як список кандидатів у нову ЦВК потрапив до парламенту, нардепи не діють. Жодна з фракцій не проводить консультації щодо членів нової ЦВК. Ми зверталися до спікера парламенту Андрія Парубія, щоб організувати робочу групу за участю глав усіх фракцій, які повинні були заявити, що їх не влаштовує в списку, який подав президент. Однак, ніяких кроків керівництва парламенту в даному напрямку немає. В результаті тяганина з переформатування ЦВК - це відповідальність не лише парламенту і керівництва Верховної Ради, а й президента », - сказала Айвазовська.

За її словами, вихід з даної ситуації полягає в прийнятті постанови про звільнення дванадцяти членів ЦВК.

«За відсутності членів ЦВК консультації про призначення нових людей на їх місця прискоряться. Думаю, що вони пройдуть через кілька днів. Адже парламент і президент не допустять того, щоб дана ситуація досягла колапсу», - уточнила представниця Опори.

Вона також вважає, що нинішній склад ЦВК не протримається до наступних виборів в Раду.

Нагадаємо, раніше ЦВК внесла зміни до складу територіальних виборчих комісій. 28 листопада відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, в ході якого були внесені зміни до складу територіальних виборчих комісій.

Додамо, що питання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) буде внесений до порядку денного Верховної Ради в день відповідного подання президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus