USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Оприлюднено проект закону Порошенка про Антикорупційний суд

26 Грудня 2017 22:26
На сайті парламенту з'явилися тексти зареєстрованих 22 грудня законопроектів "Про Вищий антикорупційний суд" та "Про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів у зв'язку з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд", внесених у ВР Президентом України Петром Порошенком, повідомляє Depo.ua.

Проект закону №7440 передбачає, що у конкурсі на заміщення посад суддів Вищого антикорупційного суду можуть брати участь громадяни України не молодше 35 років із п'ятирічним стажем суддівської діяльності.

Крім суддів, на ці посади можуть претендувати кандидати та доктори юридичних наук із досвідом роботи у сфері права не менше 7 років, особи з семирічним адвокатським стажем, а також юристи, сукупний стаж суддівської, наукової або адвокатської діяльності яких становить не менше 7 років.

Водночас, не можуть бути суддями антикорупційного суду особи, які протягом 10 років до цього працювали у правоохоронних, фіскальних органах, Антимонопольному комітеті чи Рахунковій палаті.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУДИ НЕ ДІЯТИМУТЬ, ПОКИ НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ КОНСТИТУЦІЯ, – ГОЛОВА ВОЛИНЬРАДИ

Також шлях до суддівської посади має бути закритим для осіб, які були засуджені або є фігурантами злочинів, пов'язаних з корупцією, були членами Вищої кваліфікаційної комісій суддів або Вищої ради правосуддя, або протягом п'яти останніх років займали керівні посади у політичних партіях.

Ветувати кандидатури претендентів на посади суддів Антикорупційного суду зможе спеціально створена Громадська рада міжнародних експертів.

Займатиметься суд справами про корупційні злочини, в яких збитки або предмет злочину перевищує 500 прожиткових мінімумів.

Проект закону також передбачає, що судді Вищого антикорупційного суду отримають цілодобову охорону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus