USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Організацію, що робить людей сильнішими, презентували лучанам

6 Вересня 2013 18:12
Вирішують комунальні питання, організовують «Ярмарки спорту» та дискотеки для пенсіонерів громадські діячі у Львові.

Про громадську організацію, яка робить людей сильнішими, розповіла лучанам керівник ГО «Самопоміч» Наталя Міхнова під час зустрічі, що відбулася 6 вересня.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНАМ ВІДКРИЛИ ТАЄМНИЦЮ УСПІШНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Понад вісім років «Самопоміч» напряму працює з львів’янами, надаючи безплатну підтримку. Наталя Міхнова зазначила, що за час свого існування «Самопоміч» отримала понад 100 тисяч звернень від мешканців Львова, здійснила понад дві тисячі виїздів до будинків. Юристи організації щодня приймають понад 50 відвідувачів, а на «гарячу лінію» надходить 40-50 дзвінків щодня.

Серед напрямів діяльності «Самопомочі» - комунальні проблеми, діти, пенсіонери, здоров’я та теми майбутнього. Організація поділяється на відділи, перший з яких – житлово-комунальний. Працівники організації надають безкоштовні консультації як телефоном та через інтернет, так і особисто.

Серед програм для літніх людей – створено дев’ять центрів спілкування пенсіонерів, які організовують у приміщеннях бібліотек та ЖКП. У якості експертів запрошують, наприклад, лікарів, які готові безплатно читати лекції. Влаштовують також групи здоров’я літніх людей, вечори відпочинку, навіть дискотеки для львів’ян поважного віку.
Надзвичайно популярними серед пенсіонерів є безплатні курси комп’ютерної грамотності. Завдяки проекту «Комп’ютер для старших» понад 160 пенсіонерів вже здобули навички роботи з комп’ютером. Для цього облаштували осередки у міських бібліотеках.

«Мені подобається, як живуть американські та європейські пенсіонери, і мене вбиває те, як живуть літні українці. В людини в 60 років може бути попереду 20 років активного життя», - зазначила Наталя Міхнова.

Проект «Ярмарок спорту», зі слів керівника «Самопомочі», - подія, скерована на батьків та дітей. Ярмарок спорту дозволяв протягом трьох днів показати всі види спорту на одному майданчику. Батьки могли обрати для дітей будь-який вид спорту. Наталя Міхнова зізналася, що втілити цей проект в життя їй допомогла особиста мотивація. Необхідність популяризації спорту вона зрозуміла після того, як, у віці 22 роки, маючи проблеми зі здоров’ям та зайву вагу, почала займатися фітнесом. Після тренувань вона стала більш організована, завдяки їм «вивітрювався» стрес, і, таким чином, Наталя Міхнова побачила, що спорт може змінити життя людини.

Серед інших проектів «Самопомочі» - соціальне репетиторство, «Школа розвитку», «Здоров’я твоєї дитини», «Школа самоврядування».

З 2005 року виходить газета «Самопоміч», яку розповсюджують безплатно поблизу церков та інших громадських місць у Львові. Концепція газети – нести користь людям, у якості дописувачів залучають психологів, лікарів та інших експертів. На шпальтах видання публікують журналістські розслідування, зокрема про незаконну забудову та недобросовісних виробників.

Щодо фінансування організації, керівник повідомила, що для кожного проекту кошти шукають окремо, залучаючи спонсорів, кошти європейських та українських грантів. Членських внесків діячі «Самопомочі» не сплачують.

Організація зараз діє лише у Львові, але протягом останніх шести місяців розпочала активний пошук партнерів у інших регіонах, серед яких і Волинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus