USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучанам відкрили таємницю успішної громадської діяльності

6 Вересня 2013 17:30
Як одночасно бути радником мера та громадським діячем, та чи варто працювати 16 годин щодня для досягнення мети, розповіла керівник Громадської організації «Самопоміч», радник Львівського міського голови, одна з найуспішніших громадських діячів Львова Наталя Міхнова.

Зустріч у рамках проекту «Діалог з успішними громадськими діячами» відбулася 6 вересня у Луцьку.

Наталя Міхнова, на прикладі власної біографії, розповіла про шлях побудови кар’єри громадського діяча, та те, як реалізовувати свої, а не чужі ідеї.

Нині керівник ГО «Самопоміч», радник міського голови з питань соціальної політики, журналіст, фахівець соціальних інновацій, народилася у містечку Сарни на Рівненщині і мала великі амбіції. Свого часу Наталя Міхнова зробила вибір на користь журналістики, хоча мала нагоду безплатного навчання на економіста в одному з престижних київських вишів.
Вона зазначила, що молоді часто бракує сили відстояти свої позиції. Навчаючись у Львові на платній формі, проте за улюбленою спеціальністю, як зізнається, їй вдалося опинитися у потрібному місці, у потрібний час. Одного разу вона випадково стала свідком скандальної події у центрі Львова, про яку написала замітку і здала її викладачеві. Після цього викладач посприяв тому, щоб журналістську практику студентка проходила на одній з найпопулярніших радіостанцій.
Згодом Наталя Міхнова поєднала роботу на радіо з навчанням, при цьому півроку робила репортажі для радіостанції «Люкс FM» безплатно. Лише згодом вона працювала за гонорар. На прикладі цього епізоду з життя, Наталя Міхнова переконувала присутніх, що необхідно триматися за можливість, яка з’являється у житті.

Зміни у її житті відбулися після того, як у 2004 році створили ГО «Самопоміч», - молодих працівників радіо запрошували в організацію. Спершу робота була нецікавою, проте якось Андрій Садовий побачив статтю Наталі Міхнової в одній із львівських газет та запропонував їй писати статті для тижневика «Самопоміч». Громадський діяч зізналася, що видавати газету зі стотисячним тиражем для вісімнадцятирічної студентки було складно, однак дівчина працювала по 12 годин щодня.

Наступним епізодом у її житті стала робота у сфері PR-технологій під час виборів міського голови Львова, коли вдалося побачити всю кухню виборчої кампанії. З її слів, це був найцінніший досвід, хоча працювати доводилося вже по 16 годин.

У міській раді Наталя Міхнова очолила прес-службу мера, яку сформувала самотужки. Одним із принципів, які засвоїла тоді – не потрібно будувати команду з друзями та знайомими, ефективніше брати на роботу талановитих людей «з вулиці». «Працювати потрібно з людьми, які хочуть працювати», – вважає Наталя Міхнова.

Таємниці успіху та праця серед «інопланетян»

Наступна таємниця успішної діяльності – тайм-менеджмент. На думку радника Львівського міського голови лише він дозволяє досягти балансу в житті, уникнувши «перекосу» в один бік. З її слів, потрібно мати цілі, заплановані на рік. Таким чином, легше зробити три задачі у вересні, якщо протягом року заплановано 30 завдань.

Після трьох років роботи у прес-службі мерії, майже без вихідних, відбулося емоційне вигорання, зізналася Наталя Міхнова. Отже, вона почала працювати керівником управління внутрішньої політики мерії. Під час цієї роботи Міхнова відкрила для себе чиновників, як інопланетян.

«Це люди, які не хочуть жодних змін, а якщо ти хочеш щось змінити, на тебе дивляться, як на інопланетянина», - розповіла Наталя Міхнова.

Результатом діяльності було те, що львівських чиновників змусили системно давати прес-конференції. Метою було зробити міськраду відкритою для преси та громадян. Наразі львівська мерія має доволі високий показник відкритості чиновників.

Розповіла Наталя Міхнова і про проект «Чим можу Вам допомогти?». Їй вдалося досягти того, щоб чиновники саме з цієї ввічливої фрази розпочинали телефонну розмову з громадянами, які телефонують у мерію. Реалізувати цей проект допомогла сила внутрішньої мотивації – ще один із секретів успіху.

Наразі ГО «Самопоміч», яке вона очолює, допомагає вирішувати львів’янам комунальні проблеми, створило «Центри спілкування пенсіонерів», влаштовує ярмарки спорту, та дитячого дозвілля та здійснює ряд інших проектів.

Наталя Міхнова поділилася формулою успішної громадської діяльності. З її слів, ця діяльність повинна бути одночасно корисною та цікавою. Мовляв, є маса цікавих заходів – флешмоби, концерти, від яких немає жодної користі, і є корисна діяльність, наприклад, у сфері екології, яка нікому не цікава. Потрібно поєднувати користь та цікавість, щоб громадська робота була потрібною та цікавою людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus