USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Ось вона - Третя світова війна, - Жириновський

21 Березня 2011 10:10
Лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський вважає військову операцію проти Лівії, яку розпочали сили західної коаліції, епізодом Третьої світової війни.

"Це, звичайно, велика війна. Все це почалося ще в січні 1991 року. Коаліція 33 держав, ось так само вони домовилися і почали вторгнення в Ірак. ... У 2001-му Афганістан. Тобто, йде боротьба, зіткнення двох цивілізацій - мусульманської і християнської, західнохристиянської, в основному. Причина, звичайно, насамперед, - нафта, газ і транспортування нафти і газу по всій планеті", - сказав Жириновський в інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Ось зараз чергова окупація Лівії. Значить, скільки? Вже дві країни окуповані повністю, інші під контролем. Ось до Лівії знову потрібно ввести війська, встановити там бази, новий уряд, маріонетковий, буде створено, який дозволить американцям розмістити там свої бази, порти для заходу шостого флоту середземноморського тощо", - зауважив політик.

Він нагадав приклад Сомалі, де немає жодного управління, влади, навколо хаос.

"І скрізь там - нафта, газ, уран, всі потрібні ресурси, які будуть допомагати далі економіці Європи і США, оскільки це за безкоштовно можна буде звідти вивозити. Тобто, нова колоніальна політика - так ще можна називати її. Ну а кінцева мета - це, звичайно, Іран підірвати", - впевнений Жириновський.

"І через Іран вони підійдуть до кордонів Кавказу, оскільки велика кількість біженців хлине на Південний Кавказ, там буде дестабілізація. Талібів вони повернуть до Кабула, бази збережуть і будуть займатися Пакистаном. А в цей час таліби будуть займатися Середньою Азією. І там теж вибух, там те ж саме буде - прибрати диктаторів Назарбаєва, Рахмонова, Керімова і т.д. І все це хлине на Урал і Південний Сибір", - вважає він.

"Все це практично, сценарій, він вже йде, епізод за епізодом, Третя світова війна. Світова - тому що залучені всі країни - Європа, Америка, ось США, Канада", - резюмував Жириновський.

Нагадаємо, у суботу, 19 березня, західні країни почали військову операцію проти Лівії. ВПС Франції завдали першого удару по лівійській військовій техніці. Приводом для вторгнення стало невдоволення тим, що лівійський лідер Муаммар Каддафі силою придушує повстання, яке спалахнуло в його країні на початку лютого.

Раніше міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні застерігав, що військове втручання в події, які відбуваються в Лівії, може призвести до початку Третьої світової війни. На його думку, серйозна військова акція, особливо з боку США, не призвела б ні до чого іншого, як до створення коаліції арабських держав, наслідки чого були б руйнівними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus