USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ошукані лучани просять позбавити їх сплати пайової частки

20 Лютого 2015 11:29
Звільнити лучан від внеску у розвиток міста й дозволити завершити будівництво закинутої багатоповерхівку у Луцьку пропонують депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Зі слів начальника управління капітального будівництва Луцької міської ради Леоніда Карабана, лучанам необхідно допомогти, бо вони і так натерпілися через недобросовісного забудовника.

«Багатоповерхівка знаходиться в районі вулиці Зацепи. Там було будівництво, є ошукані інвестори, вони створили кооператив і тепер за власні кошти завершують добудову. Люди звернулися до нас і просять звільнити їх від внеску пайової участі. За таким принципом ми звільняли від сплати лучан на вулиці Карпенка-Карого», - пояснює Карабан.

Зауважимо, що внесок забудовника передбачений у Положенні про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька. згідно із цим документом, розмір пайової участі замовника у створенні і розвитку інженерно–траспортної та соціальної інфраструктури міста встановлюється для об’єктів будівництва багатоповерхових житлових будинків – 1,5%, від вартості будівництва.

Цю пропозицію підтримав голова комісії Володимир Никитюк й закликав проголосувати за відповідний проект рішення.

«Треба підтримати людей, бо вони там і так понесли чималі фінансові втрати, треба їх хоч так підтримати», - наголосив Никитюк.

По тому члени засідання одностайно підтримали проект рішення «Про звільнення від сплати пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста обслуговуючий кооператив «Луцький дім» й рекомендують це затвердити під час сесії Луцької міськради.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про ігри зі смертю луцьких підлітків. Йшлося про те, що на недобудованому житловому комплексі бавляться діти, ризикуючи здоров’ям і життям.

Нагадаємо, що півтори сотні лучан не можуть вселитися до своїх квартир, оскільки підприємство, якому вони довірилися, припинило власну діяльність. У свої квартири люди мали заселитися ще 2008-го. Та не змогли – забудовник «нахімічив» з документами.

А торік правоохоронці відшукали власників підприємства «Глорія-Буд-Плюс», яке ошукало кілька сотень лучан, пообіцявши збудувати їм житло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Mik (галицька миша) Показати IP 20 Лютого 2015 12:26
Правоохоронцi викрили i вiдшукали злодiїв i шахраїв, якi пiдло ошукали учасникiв забудови? Приємна новина! I що далi? Чи кримiнальне провадження триває? I яку воно має перспективу? Для ошуканих громадян найважливiшим є навiть не покарання винних, а реальнiсть стягнення грошей з них.
Оля Показати IP 20 Лютого 2015 17:49
А забудовник хто?
Mik (галицька миша) до Оля Показати IP 21 Лютого 2015 12:11
Судячи з тексту статтi - якась "Глорiя-Буд-Плюс". Хоча, напевно, є i iншi ошуканцi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus