USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Осоромились: у Луцьку вирішили скоротити Державний Гімн. ФОТО

25 Травня 2013 13:00
Осоромилися в Луцьку 24 травня на відкритті європейської кваліфікації до ЧС серед жіночих збірних.

Про це інформує IA ZIK.

Перший відбірковий раунд до Чемпіонату світу з волейболу 2014 року стартував у Луцьку 24 травня матчем збірних України та Албанії. Зустріч викликала певний інтерес у місцевих уболівальників – підтримати українську команду до Волинської ОДЮСШ завітали декілька сотень глядачів.

Однак організатори осоромилися вже перед першим матчем. Після того, як пролунали акорди гімну Албанії, лучани почули скорочену версію Державного Гімну України. Причому дуже скорочену – музика чомусь обірвалася на акордах, коли люди заспівали якраз «Запануєм і ми, браття».

У самому матчі збірна України без жодних труднощів здолала албанську команду 3:0.


Довідка.

Стаття 1 Закону України «Про Державний Гімн України» стверджує: «Державним Гімном України є національний гімн на музику М. Вербицького із словами першого куплету та приспіву твору П. Чубинського в такій редакції: «Ще не вмерла України і слава, і воля, Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля. Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

Приспів: Душу й тіло ми положим за нашу свободу, І покажем, що ми, браття, козацького роду».

А частина 1 статті 338 Кримінального кодексу України визнає: «Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України -карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
уточнення Показати IP 25 Травня 2013 17:00
Не ОСОРОМИЛИСЬ, а в чергове ОБICPAЛИСЬ)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus