USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пам’яті розстріляних рівно 75 років тому у Луцькій тюрмі. ЗАХОДИ

22 Червня 2016 13:26
Заходи до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни перенесено на 23 червня. У цей день о 10.00 на меморіальному комплексі “Вічна Слава” відбудеться вшанування жертв Другої світової війни.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Ветерани, представники органів влади, установ, організацій, громадськість міста покладуть квіти до пам’ятного знаку “Поранений солдат”, священнослужителі відправлять панахиду за загиблими.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВОСТВОРЕНА РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ВОЛИНІ МОЛИЛАСЯ ЗА РОЗСТРІЛЯНИХ У ЛУЦЬКІЙ ТЮРМІ

У цей день буде обмежено проведення розважально-концертних заходів, звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування. На знак скорботи за загиблими у роки Другої світової війни та за жертвами розстрілу у Луцькій тюрмі на адміністративних приміщеннях міської ради та комунальних підприємств міста, державних підприємств, установ, організацій приспустять Державний Прапор України з чорною стрічкою.

Нагадаємо, 23 червня 1941 року жертвами НКВС стали від двох до чотирьох тисяч волинян. Загалом червень 1941 року запам'ятався на Західній Україні не тільки нападом нацистської Німеччини, але й кривавими розправами, вчиненими нібито своєю ж державою в тилу.

Такого не робили ані поляки в 1939, ані нацисти в 1944. Радянська міліція розстрілювала масово - з автоматів, через віконця для передачі їжі. Або кидала в камери гранати

На фото: Криваві розправи НКВС у Західній Україні в червні 1941 року. Львів'яни шукають серед розстріляних своїх рідних у подвір'ї в'язниці № 1. м.Львів, 3 липня 1941 р. Архів ЦДВР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SS Показати IP 21 Червня 2016 21:51
А нащадки комуністів Романюк і Гунчик по новомому вбивають Волинян вже і Волинь дітей не народжує і смертніть висока на їх кривавих руках
777 до SS Показати IP 22 Червня 2016 14:35
тут нащадків комуністів більша половина. Навіть твій батько з мамою комсомольцями точно були.
Анонім Показати IP 22 Червня 2016 16:57
Назва статті про оозстріли в Луцьку,а фото зі Львова.Що за роздвоєння? Можна ж написати грамотно статтю,присвячену такій серйозній даті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus