USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пам’ятник героям УПА хочуть встановити в центрі луцького Меморіалу

19 Березня 2015 07:00
Депутатам запропонували розглянути питання встановлення пам’ятника героям УПА. Однак депутати його не підтримали.

Відповідний проект рішення розглядався під час засідання комісії міськради з питань генерального планування та земельного кадастру 18 березня.

Так, на розгляд комісії винесений проект рішення щодо погодження встановлення пам’ятника героям УПА, ініційований громадською організацією «Пам’ять Волині». Голова організації – краєзнавець Володимир Засєкін зазначив, що вже розроблений організацією проект пам’ятника, його місце встановлення, а кошти на його побудову використають громадські.

Власне, цей знак він пропонує встановити одразу ж за центральною клумбою, перед шпилем і пам’ятником під назвою «Батьківщина-мати». За задумом Володимира Засєкіна, пам’ятник має бути бетонним, у вигляді прямокутника, а зверху – відлитий український національний прапор. Він зазначив, що має й відповідь голови облдержадміністрації про те, що пам’ятник героям УПА має бути.
Однак члени комісії проект рішення не підтримали, оскільки на будь-який проект пам’ятника має оголошуватися конкурс. Причому, за умови рішення органа місцевого самоврядування, що той має бути. Та й місце розташування, вважають депутати, не надто вдале.

«Ми вже декілька разів оголошували конкурс на пам’ятник Василю Мойсею. І досі не можемо вибрати. А ви пропонуєте отак просто дати вам дозвіл встановити це», - зауважили депутати автору.

На що автор пропозиції відповів, що якраз у тім й річ, що держава надто довго вирішує встановлювати пам’ятники чи ні, а цей знак варто було встановити давно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мемо Показати IP 19 Березня 2015 07:06
І правильно зробили що не підтримали! Економіку піднімати треба, а вони все з пам'ятниками носяться!!!
Ігор Показати IP 19 Березня 2015 07:53
Я буду першим серед тих, хто піде його зносити
Анонім до Ігор Показати IP 19 Березня 2015 09:21
коментар було видалено
Анонім Показати IP 19 Березня 2015 08:08
З естетикою у когось проблеми. Навіть на фото видно, що воно туди не вписується. Навіщо ліпити аби рахувалось ? Знайдіть місце і туліть як не терпиться.
засєкіну Показати IP 19 Березня 2015 08:17
Невже у Вас вистачило совісті і надалі розколювати наше і без того розділене суспільство? Погодьтеся, для більшості волинян Меморіал - Символ. Символ Великої Вітчизняної війни, подвигу їхніх дідів і батьків. Але аж ніяк не УПА. То з їхньою позицією рахуватися не потрібно? Ви хочете поставити памятник і потім кожного разу волати про якесь хуліганство, наперід знаючи, до чого такі дії приведуть? Хочете - ставте десь в іншому місці, але ж не на Меморіалі. Не плюйте в память і душі людей.
Отто Штірліц до засєкіну Показати IP 19 Березня 2015 09:39
Розкол суспільства - добре спланований план ворогів. За 24 роки подівіться як поступово все робилось: схід/захід, російськомовні/україномовні, по релігійних ознаках.
Отто Штірліц Показати IP 19 Березня 2015 09:16
Жити по-новому! Зараз гидота збирається зняти "радянські" символи по Києву. Зносьте ВР! Вся всипана зірками! Вже до рівня Приєбалтики скочуємось???
Митець Показати IP 19 Березня 2015 09:17
Фашизм не пройде!
Анонім до Митець Показати IP 19 Березня 2015 09:23
правильно. всіх комуно-фашистів - в кацапляндію
Анонім до Анонім Показати IP 19 Березня 2015 11:06
На Колыму, согласно российским законам.
розум Показати IP 19 Березня 2015 10:10
Люди, коли до Вас розум вернеться. Голод стукає у двері, кожен день ховають молодих хлопців, які гинуть на Сході, а тут розумники зі своїми пам"ятниками скоро війну на Заході сколотять. Вгомоніться вже. Вшануйте пам"ять героїв УПА молитвою, спогадом, свічку поставте, і думайте за живих, і взагалі ,як жити далі. А то взяли моду, то зносимо пам"ятники, то ставимо, то вулиці перейменовуємо. Як це все вже дістало.
небайдужа Показати IP 19 Березня 2015 10:44
Для пам'ятника треба вибрати краще місце. Я вважаю, що самі герої УПА не захотіли б, щоб про них згадували на тому самому місці, де прославляють людей, які їх знищували.
123 Показати IP 19 Березня 2015 13:58
Володимир Гомосекин ?
Анонім Показати IP 20 Березня 2015 18:41
добре, що не підтримали! пам'ятник нікудишній, а місце взагалі! є декілька місць у Луцьку придатних до таких споруд, на мою думку (біля проспектів, відпочинкових т-рій і т.д.), куди може повністю вписатися новий мемоморіал, але, певно ці ділянки уже "забиті" чимось іншим...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus