USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Патріарх Філарет вручив дипломи волинським випускникам. ФОТО

26 Червня 2013 14:53
Волинську православну богословну академію відвідав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час візиту до Луцька.

Про це повідомили у прес-службі Волинської Єпархії УПЦ КП.

Керівництво закладу прийняло Святійшого в конференц-залі, де він поспілкувався із професорсько-викладацьким складом та цьогорічними випускниками. У зустрічі взяли участь митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк, вікарій нашої єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер протоієрей Микола Цап.

Ректор академії протоієрей Ігор Швець прозвітував щодо її наукової та духовної діяльності. Патріарх дізнався, що ВПБА намагається йти в ногу з часом, активно займається науково-просвітницькою роботою. Так, протягом навчального року тут проводять різноманітні конференції, круглі столи, відкриті лекції.

У ході розмови Патріарх Філарет зосередив увагу присутніх на якості сучасної освіти: «Нам потрібно піднімати рівень навчання, щоб ми випускали не просто людей із дипломами. Зараз в Україні ходить багато молоді з дипломами, але без знань. Нам потрібні знання, які будуть мати викладачі наших духовних шкіл та самі священики».

Святійший повідомив і таке: «Буде тепер іти змагання між нашими учбовими закладами: хто виживе, а хто й не виживе. Куди будуть поступати, а куди – ні».

На завершення Первоієрарх вручив дипломи бакалаврів цьогорічним випускникам ВПБА. Оскільки термін навчання для магістрів збільшили, то у 2013-му випускників-магістрів нема.

Тож документ про бакалаврську освіту загалом одержали тридцять студентів.















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus