USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Українці втрачають довіру до патрульної поліції

23 Лютого 2018 07:38
Влітку 2015 з появою патрульної поліції довіра громадян до нових поліцейських зашкалювала і люди вірили в успіх реформи. Однак через 2,5 роки ця довіра значно впала.

Про це свідчать дані соцопитування Демініціативи, повідомляє Новое время.

Згідно з результатами дослідження, в 2017 році довіру до патрульних відчували 34,6% українців, а недовіру — 53,5%. Роком раніше ці цифри були помітно кращими: частка українців, готових покластися на патрульних, становила 45,8% при 40,7% "недовірливих".

“Порядку на дорогах стало менше, а злочинність зростає. Все це і обвалило рейтинги (патрульних). І ця тенденція лише посилиться", - коментує дані соціолог Ірина Бекешкіна.

Як повідомляє видання, самі патрульні теж вказують на недосконалість правоохоронного органу. За словами діючих і колишніх поліцейських, вони не мають достатніх важелів впливу на ситуацію, закон повною мірою їх не захищає, а начальство охочіше штрафує, ніж заохочує.

Згідно з даними Нацполіції, за 2017 рік патрульні склали 1,1 мільйонів протоколів на різних порушників порядку і закону. Однак не всі порушники були покарані.

Патрульні кілька разів затримували п'яних співробітників СБУ, які керували автомобілями, розповідає колишня поліцейська. І кожен раз закон був безсилий - від керівництва спецслужби на адресу поліції незмінно надходив документ, який пояснював: співробітники нібито перебували на завданні і повинні були бути п'яними.

Екс-голова Нацполіції, за якої і з'явилася патрульна поліція, Хатія Деканоїдзе пояснює, що проблема полягає не в поганій роботі конкретно патрульних, а всієї системи МВС в цілому.

“Я завжди говорила - однієї патрульної реформи мало, потрібно змінювати всю систему МВС. Як ми бачимо - нічого принципово не змінилося", - заявила Деканоїдзе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
цілком згідний Показати IP 23 Лютого 2018 08:03
Українці думали, що патрульні будуть розвозити їх пяних з-під барів, а злочини самі будуть розкриватися? Реформатори розвалили систему карного розшуку, бнону, експертів, і тепер плачуть, що поліція нічого не робить. А хто робитиме - листоноші кондитери з 5 місячними курсами. нехай дякують Богу, що з тієї патрульної ще не всі повтікали.
СПЕЦУ до цілком згідний Показати IP 23 Лютого 2018 08:35
радий, що є ще спеціаліст!!!! але розшифруйте БНОНу -боротьба з незаконним обігом наркотиків, бо незнайомі з назвою думатимуть про що це Ви))))
ТАКІ ДА Показати IP 23 Лютого 2018 08:31
Та їм тим і треба займатись, що котів з дерев діставати та пяних поза межами переходу ловити))))) Компетентність якщо не нуль то близька до нуля......Половина автопарку розбито, на любій іншій роботі людину давно вигнали б з роботи, та щей в суд звернулись за компенсацією збитків. А так він "херной" бо бачите хотів зловити "бандита", в якого не працював освітлювальний прилад (стоп, поворот чи щось інше) і штраф йому за це 300 грн. а патрульний під час переслідування "випадково" розбив нову машину на тисяч 50ч и і більше....Це ж співмірно!!???
Волинь Показати IP 23 Лютого 2018 09:10
В патрульній службі зібрали всіх обіжених і тих людей які в житі не реалізувались! Одним словом потерпілі від житя!!!
Луч Показати IP 23 Лютого 2018 09:17
Прикро, але вище сказане не найбільше зло, найгірше те що вони беруть хабарі((
Василь Михайлович Показати IP 23 Лютого 2018 09:33
Який відбір кандидатів, яка якість підготовки (навчання) кадрів - такий і результат їхньої роботи !!! Як в народі кажуть , - який піп такий і прихід ....
ник.. Показати IP 23 Лютого 2018 09:42
вот читаю и вижу как завыли тут дружно те кто не владах с законом и те кто недавно представлял закон.каждый мент прошу не обижаться поближе к пенсии так спаивается с криминалом что отличить порой бандита с ментом невозмможно пошли изменения.но министр у нас авакян а президент офшорыч.вот кто висит гирей на реформации полиции. и не нада ляля. они пошли на это а потом сами испугались вот и не дают проводить реформы потому что дальше по закону для них спецконфискация и тюрьма...
777 до ник.. Показати IP 23 Лютого 2018 13:31
Ці пани навмисно і розвалили правоохоронний та силовий блок створивши чудо копів та інших нових телепнів, щоб спокійно робити свої темні справи...
Дамус Ностра Показати IP 23 Лютого 2018 10:31
ураїнці доп..дяться, що самі себе будуть "патрулювати-захищати", лікувати і дітей свої вчити. Всі такі експерти, всі так знають як поліції працювати, то підіть і попрацюйте. Вже задовбав ваш де?ілізм - поліція затримує обдовбаних памороків які гасають на шаленій швидкості становлячи реальну загрозу людям в результаті народний вой по всій країні за "невинно убієнним" памороком, і скільки після того таких же уй..бків вбили пішоходів і водіїв інших машин? гопота і шантрапа надає по башці і забере мобілку з грошима - народний вой "де ж та поліція", а коли "поліція" вступає в сутичку з шантрапою , то "народний вой" "поліцейський з ножичком" підрізав невинних діток, які в парку хляли бухло. Ви поістині де?ільний народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus