USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пентагон підтвердив затримання підозрюваного у підготовці терактів 11 вересня

20 Квітня 2018 08:58
Пентагон підтвердив інформацію про арешт громадянина Німеччини у Сирії, якого підозрюють в організації терактів 11 вересня 2001 року, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми можемо підтвердити, що Мохаммад Хайдар Заммар, громадянин Німеччини, який народився в Сирії, був захоплений більше місяця тому партнерами SDF (сирійські демократичні сили) у межах їх поточних операцій проти ІД (терористична організація "Ісламістська держава", - ред) в Сирії", - сказав представник Пентагону Ерік Пагон.

Як повідомляється в доповіді комісії конгресу за 11 вересня 2001 року, Заммар був "відвертим, яскравим ісламістом", який звеличував "переваги насильницького джихаду".

Відзначається також, що Замар впливав на Рамзі Биналшиба, якого звинувачують у переведенні коштів терористам, які захопили літаки 11 вересня. Також Биналшиб передавав інформацію членам терористичної організації "Аль-Каїда" і Мохаммеду Атті, який очолив напад на Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку.

"Ми працюємо з нашими партнерами по SDF, щоб отримати додаткову інформацію", - додав представник Пентагону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вуазя Показати IP 20 Квітня 2018 09:07
Який він німець? ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus