USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переселенці на Волині - одні з кращих працівників

26 Квітня 2015 14:04
Більше півтисячі внутрішніх переселенців отримали на Волині статус безробітних. Ті, кому вдалося працевлаштуватися, – міцно закріпилися на своїх місцях, а роботодавці дуже задоволені їхньою роботою.

Про це йшлося під час прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук на тему: «Доступність соціальних послуг в обласній службі зайнятості» 24 квітня.

Керівник обласного центру зайнятості повідомила, що на Волині статус «безробітний» надали 615 внутрішньо переміщеним особам. З них - 172 людини працевлаштовані.

«Цього року до нас звернулося більше півсотні внутрішніх переселенців. Комусь ми даємо статус безробітного, а комусь продовжуємо. Варто зазначити, що роботодавці задоволені їхньою роботою. Хоча, все-таки, існує певний ризик, бо роботодавець працевлаштовує внутрішнього переселенця, знаючи, що при покращенні ситуації його підлеглий повернеться додому. Але хай там що – людей беруть і задоволені обидві сторони. Більше того, ті, хто знаходять роботу, зазвичай вірні їй і закріплюються за місцем. Багато влаштувалися на завод «Кромберг енд Шуберт» – це ринкоутворююче підприємство. Приміром у Камені-Каширському живе родина, якій радіє ціле село, бо вони добросовісні і трудолюбиві. Хоча є різні випадки, усі люди - різні», - розповідає Раїса Євгенівна.

Також вона додає, що чує безпідставні докори від волинян, щодо працевлаштування у місті, а не завжди у сільській місцевості.

«Ситуація складається таким чином, що під час першої хвилі до нас звернулося багато містян. То чи коректно у такому випадку пропонувати людям роботу в аграрному секторі?! Ми розуміємо, що люди все життя на заводі працювали, бо жили у місті, тому намагаємося віднайти щось відповідне, аби влаштовувало усіх», - пояснила Раїса Кучмук.

Також директорка додає, що від роботи, яку пропонує обласний центр зайнятості, майже ніколи не відмовляються.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що робитимуть із армією безробітних на Волині. Зокрема йшлося про те, що безробітних, які отримують допомогу, необхідно залучати до суспільно корисних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Квітня 2015 19:53
Працювати на Шуберті - не бачити життя...
адвокат Показати IP 27 Квітня 2015 00:31
ну,чому? працює 5 тисяч народу........а люди ідуть і ідуть,,,,,,,,,треба значить робота

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus