USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переселенці просять право безкоштовного проїзду cвоїм дітям-школярам

29 Серпня 2014 17:17
Переселенці зі сходу та Автономної республіки Крим просять волинських представників влади забезпечити їхніх дітей шкільного віку тимчасовими посвідченнями, які давали б право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомила громадська активістка, вимушена переселенка з Луганська Олена Черенкова.

Нагадаємо, 24 червня цього року кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини уже спілкувалась із цією жінкою, яка розповіла, що на момент її від’їзду із малої батьківщини на території Луганська панували, м’яко кажучи, шокуючі настрої. Так, з її слів, проросійські активісти переконували усіх, що на заході існують концтабори для переселенців зі сходу.
На жаль, уже два місці поспіль пані Олені та її доньці не вдалось повернутися до рідного Луганська, оскільки від моменту від’їзду з буремного Луганська й до сьогодні ситуація лише ускладнилась.

Тож, враховуючи те, що навчання у рідному місті через бойові дії тимчасово неможливе, жінка змушена споряджати 13-річну донечку-ученицю до однієї із луцьких шкіл. Однак не завжди дітям переселенців випадає можливість відвідувати навчальний заклад поруч із місцем проживання, тому регулярний проїзд від дому до школи, й навпаки, неабияк «б’є» по кишені.
«Звертаємось до представників влади з проханням видати нашим дітям тимчасові посвідчення, що надавали б їм можливість безкоштовно їздити до школи», - просить активістка допомоги у посадовців.
На це громадський активіст та політик із Луганська Сергій Шахов, який приїхав до обласного центру, аби вручити шкільне приладдя для дітей переселенців, відповів, що намагатиметься допомогти школярам із забезпеченням транспортом, переправивши до Луцька декілька автобусів із Стаханова. А от чи відгукнуться на прохання високопосадовці із Волині, поки не відомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
нася Показати IP 29 Серпня 2014 17:22
нічого собі. учаникам ато то ще так а переселенцям з якої радості.
Ольга до нася Показати IP 30 Серпня 2014 08:29
Правильно, може їхнім сімям запропонувати безкоштовний проїзд до ЛНР чи ДНР. То це ми можемо. Мало того, що через них гинуть наші хлопці, фактично вся Україна в траурі, щотиждень, якщо не щодень ховають нашх ГЕРОЇВ, то ще їх годуй, одягай та безкоштовно вози!!!
Ок Показати IP 29 Серпня 2014 17:35
Там такі люди, привикли все на халяву.Скоро будуть вимагати квартири та пільги. А ми звичайно допоможемо, як допомагали в 33 і в 37.
титушко до Ок Показати IP 29 Серпня 2014 17:56
наведи примеры гуманитарной помощи украине польщей в 1933-1937 г.
Ок до титушко Показати IP 29 Серпня 2014 18:19
А при чем здесь Польша? Люди сюда ехали от голода, который козломордые устроили. Здесь их ютили и давали заработать
віра до титушко Показати IP 29 Серпня 2014 18:57
Історію трохи почитай, не все толь, ватнік
титушко до віра Показати IP 29 Серпня 2014 19:30
Трохи історії чув від однієї колишньої жебраки з Тального Черкаської чи чернігівської області (не пам'ятаю за20р.) жила в- волинскому.її 15-ти років вiд роду.ганяли палицями з дворів навіть деякі собак спускали.спасло від смерті на Волині що 40 років вдівець взяв за себе і за своімі3-ма дітьми.
Лучанка Показати IP 29 Серпня 2014 17:56
Квартиру їй надали, допомогу надали, вот ще чого захотіла. Ми точно так живемо,як вона.Хай іде і працює.Я думаюй ще й роботу запропонують, а ми її нормальної знайти не можемо. Нашы хай платять, а їй безоплатно- це з якого перепугу.Це неправильно. це ображає нас.Вали на німецький завод, там беруть всіх,бери дротики і крути.Це вже занадто безоплатно харчувати дітей, в садок безоплатно, а ми що взагалі дурнуваті виходить.За чий рахунок, за наш.Вана фіг звцідси виїде туди назад, хто її там так давав, а ніхто.
Лучанка до Лучанка Показати IP 29 Серпня 2014 20:45
Все правильно. Дуже забагато хоче.
Людина Показати IP 30 Серпня 2014 11:03
Краще ті автобуси на фронт, а переселенців на роботу, і то ще пів зарплати на військових вилучати, а безкоштовний проїзд для дітей тих чоловіків які зараз на війні, віддають своє життя щоб ми мали життя.
Ця Показати IP 30 Серпня 2014 16:22
мадама зі сходу щось дуже розкомандувалася. Те їй дай. се їй дай. І все безплатно. А в рило безплатно не хочеш? Іди працюй, гроші заробляй своїм дітям, ледацюга з лугандона. Бо організують скоро тобі безплатний проїзд В ДНР_ЛНР, а може в Сибір. Якщо наша влада буде надавати їм пільги- зреагуємо відповідно.
інга Показати IP 31 Серпня 2014 00:12
а що там де жили школи у всіх під боком були? Чи в нас у Луцьку вкрай великі відстані? В кожному спальному районі по кілька шкіл. Вони що живуть на ГПЗ , а влаштувалися в 26 школу на 33-му, чи в 7-му на Київській????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus