USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переворот у Зімбабве: заарештували президента – «друга Путіна»

15 Листопада 2017 16:50
Президент Зімбабве Роберт Мугабе перебуває під домашнім арештом у своєму будинку в столиці країни Хараре, після того, як військові оголосили про взяття під свій контроль ситуації в Зімбабве. Про це повідомив президент Південноафриканської республіки (ПАР) Джейкоб Зума після телефонної розмови з 93-річним зімбабвійським лідером, яка відбулась у середу, 15 листопада, інформує Deutsche Welle.

ПАР надсилає до Зімбабве спецпосланників для переговорів.

З словами лідера ПАР, Мугабе повідомив, що він "у порядку". Зума заявив, що надсилає до Зімбабве міністра оборони та міністра з питань безпеки як спеціальних посланників. Південноафриканські чиновники мають провести зустрічі з Мугабе та з військовими, що захопили владу.

Про своє занепокоєння ситуацією у Зімбабве заявили у середу у Європейському Союзі, закликавши сторони до "мирного вирішення" кризи. Речниця Європейської Комісії закликала усі сторони у Зімбабве поважити "фундаментальні права" громадян та дотримуватись "конституційного порядку та демократичного управління" в державі.

У ніч на15 листопада військові оголосили про взяття під свій контроль ситуації в Зімбабве. Вони захопили телевізійний центр та заблокували під'їзди до головних урядових будівель, парламенту та судів у столиці Хараре, використовуючи для цього танки. ФОТО

Як заявив у телезверненні зімбабвійський генерал-майор Сібусісо Мойо, дії армії не є військовим переворотом, а лише спрямовані проти "злочинців", які оточують чинного главу держави Мугабе.

Варто зазначити, що Мугабе фактично керував Зімбабве майже 40 років - з 1980 року. Його перший конфлікт з військовими відбувся в 2017 році. Ситуація загострилась після того, як президент звільнив віце-президента Емерсона Мнангагва, якого довгий час вважали його ймовірний переможцем.

В інтернеті оприлюднили відео святкування в Зімбабве з приводу усунення від влади президента країни Роберта Мугабе.

Відповідний ролик з’явився у Twitter.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus