USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Зімбабве запустили процедуру імпічменту «друга Путіна» Мугабе

21 Листопада 2017 16:25
Парламент Зімбабве почав офіційну процедуру імпічменту президента країни Роберта Мугабе. Про це оголосив спікер парламенту, передає Кореспондент з посиланням на The Independent.

Очікується, що в ході слухань в парламенті Мугабе звинуватять у тому, що він дозволив своїй дружині узурпувати владу, оскільки є дуже старим для ефективного виконання обов'язків президента.

Нагадаємо, правляча партія Зімбабве 19 листопада закликала Мугабе піти у відставку.

Після того, як президент не відреагував на заклик, віце-секретар з юридичних питань правлячої партії Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт Пол Мангвана заявив, що процедура імпічменту розпочнеться 21 листопада. Вона повинна зайняти два дні.

У ніч на 15 листопада військові Збройних сил Зімбабве взяли під контроль державну телерадіокомпанію ZBC, а також парламентські й урядові будівлі в столиці країни місті Хараре. Військові заявили, що «ситуація в країні перейшла на інший рівень», водночас заперечили захоплення влади шляхом перевороту й додали, що президент Зімбабве Роберт Мугабе та його родина «перебувають у безпеці та їм нічого не загрожує». 8 листопада у Зімбабве відбулись багатотисячні протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus