USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Періоди найвищої аварійності на Волині

4 Листопада 2014 12:23
В області спостерігають відчутне збільшення кількості ДТП порівняно із минулим роком.

Про показники аварійності на дорогах області йшлося під час круглого столу в УДАІ УМВС України у Волинській області 4 листопада.

Протягом десяти місяців цього року на території області зафіксували 505 дорожньо-транспортних пригод

з постраждалими або загиблими. У цих ДТП загинула 91 особа, 642 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості. У порівнянні з минулим роком спостерігають збільшення загальної кількості ДТП на 19%, кількості загиблих - на 30% та постраждалих – на 20%. Про це повідомив начальник сектору охорони матеріалів ДТП Василь Мельничук.

На автошляхах області протягом цього періоду майже кожні 14 годин траплялася ДТП з постраждалим, практично через кожні 82 години у автопригодах гинула людина. Найбільша кількість ДТП була скоєна у липні (12%), найбільше загиблих зафіксували також у липні, а пік травматизму на автошляхах припадає на квітень. Найбільше ДТП фіксували у середу, автопригод із загиблими та травмованими – у неділю. Щодо часу доби, з’ясували, що пік аварійності припадає на 11 годину ранку (торік цей показник припадав на 12 годину). Найбільше травмованих учасників ДТП припадає на 19 годину вечора (торік – на 7 ранку).

Найпоширенішими видами автопригод є зіткнення (майже 50% від загальної кількості), наїзд на транспортний засіб, перешкоду. Щодо ДТП із постраждалими, переважають наїзд на пішохода, зіткнення та наїзд на велосипедиста (ці три показники становлять приблизно 75% від усіх скоєних ДТП). Основні причини скоєння ДТП – порушення правил маневрування, перевищення безпечної швидкості руху, керування транспортним засобом у нетверезому стані. Причинами автопригод з постраждалими, які були скоєні протягом 10 місяців 2014 року були перевищення безпечної швидкості руху (168 автопригод), порушення правил маневрування, керування у нетверезому стані, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил проїзду перехрестям. Кількість ДТП через провину нетверезих водіїв порівняно з минулим роком збільшилася на 43% (зі 126 до 181), у них загинуло 14 осіб.

Будьте обережні на дорогах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus