USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Перша сесія у Зарічанській ОТГ: створення комісій, обрання секретаря та ухвалення регламенту

15 Листопада 2017 16:42
У Зарічанській об’єднаній територіальній громаді пройшла перша сесія. В порядку денному – створення комісій, обрання секретаря та заступника сільської ради, ухвалення регламенту та структури ради.

Нагадаємо, до складу Зарічанської ОТГ увійшло дві сільські ради – Зарічанська та Ласківська. Загалом громада складається із восьми населених пунктів, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

На початку засідання голова Зарічанської сільради Ігор Пальонка наголосив, що перш за все у своїй роботі депутатський склад має керуватись потребами жителів громади, дослухатись до їхньої думки. Політичні ж амбіції, зауважив голова, варто відсунути на задній план.

Одноголосно депутати підтримали створення чотирьох постійних комісій. Зокрема, з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства та сфери послуг, з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та регуляторної діяльності, з питань інформаційної та молодіжної політики, освіти та науки, охорони здоров’я, соціального захисту населення, культури, спорту, туризму та зв’язків з громадськими організаціями та об’єднаннями, з питань земельних відносин, містобудування, екології, підприємницької діяльності та власності. Головами комісій стали троє депутатів-укропівців та один самовисуванець. Бюджетну комісію очолила Любов Романчук, соціальну – Марія Бунда, земельну – Валентина Кисляк та з питань законності – Володимир Шейчук.

Нагадаємо, 14 із 22 депутатських мандатів у Зарічанській сільській раді отримали кандидати від УКРОПу.

Секретарем ради одноголосно обрали депутата від УКРОПу Івана Юхимюка. Це буде вже третя депутатська каденція для чоловіка.

«Розумію, що це велика відповідальність і перед депутатським складом, і, перш за все, перед виборцями. Я вже маю досвід роботи секретарем ради, адже працював на цій посаді із 2014 року. Тому добре орієнтуюсь у тому, що необхідно громаді, які питання потребують першочергово вирішення. Переконаний, що нам вдасться вже у об’єднаній громаді зробити те, на що бракувало ресурсів раніше», – зазначив Іван Юхимюк.

Депутати також погодили регламент роботи ради, структуру апарату, склад виконавчого комітету та обговорили призначення старости у селі Ласків. Відповідно до законодавства місце старости тимчасово повинна була виконувати Ласківська сільська голова Ірина Давидюк. Проте жінка відмовилась від цієї посади. Ігор Пальонка наголосив, що до кінця цього року, поки не оберуть нового старосту, він буде проводити виїзні прийоми у Ласкові та Вощатині, аби люди могли отримати всі необхідні адміністративні послуги.

Голова ОТГ Ігор Пальонка наголошує, що наразі важливо спільно окреслити подальший план дій.

«Я хочу організувати раду, керівників установ, щоб ми разом напрацювали стратегію роботи. Серед нагальних проблем – підведення водопроводу до центру Заріччя, капремонт дороги у Федорівці та придбання шкільного автобуса», – підсумував очільник громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus