USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Зробимо громаду успішною»: перша сесія Луцької міськради VIII скликання. Фоторепортаж

27 Листопада 2020 14:39
Спільна молитва, благословення від священнослужителів, виконання Гімну України, оголошення результатів місцевих виборів, вручення посвідчень і нагрудних знаків депутатам Луцької міської ради та Луцькому міському голові, а також спільні фото та взаємні вітання – такою запам’ятається урочиста перша сесія Луцької міської ради VIII скликання.

У зв’язку з карантинними обмеженнями перша сесія відбулася 27 листопада в Палаці культури міста Луцька, а не в сесійній залі міськради. Захід пройшов відповідно до рекомендованих санітарних норм: на вході всім вимірювали температуру, забудькуватим пропонували захисні маски, а гостей у залі розсаджували через крісло.
Передусім усі присутні спільно звершили молитву та отримали благословення від очільників церков міста.

Як звернув увагу перший волинський екзарх Української греко-католицької церкви, єпископ Йосафат, кожен дім потребує основи; основами суспільства, наприклад, є Божі заповіді та бажання разом працювати для добра та любові.
«Місто Луцьк – це давнє місто, місто з великою історією. Цьогоріч випадає унікальна можливість – готувати місто до великої події, якою є 600-річчя з’їзду монархів у Луцьку. Перша столиця Євросоюзу, місто Луцьк, чекає від вас плідної роботи. На вас лягає велика відповідальність і великі надії громади. Луцьк сьогодні збільшився у своїх кордонах. Я вважаю, що місто повинно сягати територіально радіусу 25 кілометрів. Мене не влаштовує поділ, який склався на сьогодні, тому бажаю вам переглянути його кордони в рамках інтересів громади», – звернувся до новообраних депутатів митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
Він закликав їх усвідомлювати власну відповідальність і зберігати традиції міста: «Треба усвідомлювати, що ми працюємо на майбутнє, а джерелом влади є народ, який довіряє сьогодні вам керувати процесами в місті. Я бажаю, щоб в ньому жилося затишно, гарно, всі мали достаток і спокій, впевненість у завтрашньому дні, щоби люди, довіривши вам ці особливі повноваження, могли тішитися, а не перекривати дороги в знак свого протесту».
Відкрила першу сесію Луцької міської ради VIII скликання голова Луцької територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області Марія Парфенюк.

Вона нагадала перебіг місцевих виборів і повідомила, що шляхом попередньої реєстрації на першу сесію зареєструвалися 42 депутати.
«Як голова Луцької територіальної виборчої комісії стверджую, що місцеві вибори відбулися відповідно до Конституції України, на основі загального, вільного і прямого виборчого права, без суттєвих порушень, – сказала Марія Парфенюк. – Із цього моменту починаються повноваження депутатів Луцької міської ради VIII скликання. Від імені Луцької міської територіальної виборчої комісії вітаю вас уже не як переможців виборів, а як чинних депутатів. Висока довіра людей, які віддали свої голоси за вас, покладає величезну відповідальність на долю громади. Сподіваюся, що ваші ділові якості, глибоке знання проблем регіону і відповідальність у вирішенні поставлених завдань сприятимуть плідній роботі, спрямованій на соціально-економічний розвиток громади, підвищення добробуту його мешканців. Будьте мудрими та виваженими в робочих дискусіях і прийнятті рішень. Шість політичних сил, які ви представляєте, повинні стати однією рушійною силою розвитку громади».

Опісля Марія Парфенюк вручила посвідчення та нагрудні знаки усім 42 депутатам Луцької міської ради.
Читайте більше: Депутатам Луцької міської ради вручили посвідчення обранців громади. Фото

Окрім того, голова Луцької територіальної виборчої комісії розпорядилася видати посвідчення Луцького міського голови та відповідний нагрудний знак переможцю виборів мера Ігорю Поліщуку.

Присутні привітали його стоячи.
Заразом Ігор Поліщук склав присягу посадової особи місцевого самоврядування: «Я, Поліщук Ігор Ігорович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді міста Луцька та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки».
Читайте також: Ігор Поліщук склав присягу міського голови Луцька

Як наголосив мер у своїй вітальній промові, він та депутати намагатимуться працювати так, аби кожен голос, відданий за них під час виборів, став успішною інвестицією в майбутнє громади.

Також він звернувся до депутатів, бажаючи мудрості та виваженості у прийнятті правильних рішень: «Хочу побажати сміливості для прийняття непростих, але потрібних рішень (а вони обов’язково будуть). Хочу побажати, аби кожен із нас під час прийняття рішень та у своїй діяльності пам’ятав, що ми несемо відповідальність перед людьми та Господом. Бажаю усім нам, аби наша діяльність була такою, щоб люди, які віддали за нас свої голоси, не розчарувалися. А ми після завершення своєї каденції чітко усвідомлювали, що використали всі свої таланти, енергію, вміння, шанси, щоб зробити наше місто і прилеглі громади кращими, успішними та процвітаючими».
Він акцентував, що п’ять років пройдуть дуже швидко і передусім запам’ятаються не політичні дискусії, а результати та справи.

«Переконаний, що, об’єднавши зусилля навколо вирішення проблем нашого міста та громад, розвитку, реалізації важливих, стратегічних проєктів та планів, завдяки системній та сумлінній праці ми зможемо зробити нашу громаду успішною», – підкреслив Ігор Поліщук.

За сумлінну працю, активну громадянську позицію та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста він вручив почесну грамоту міського голови заступнику голови Волинської обласної ради, колишньому виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту.
На цій ноті було оголошено перерву в роботі першої сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
добре б було Показати IP 27 Листопада 2020 15:28
Восьмою заповіддю Господь Бог забороняє крадіжку, тобто привласнення в будь-який спосіб того, що належить іншим. Найвища ж чеснота, навіювана восьмою заповіддю, - це цілковита безкорисливість. Відповідальність є і буде, як би людина себе не виправдовувала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus