USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Перша служба у храмі Іова Почаївського у Луцьку

30 Березня 2015 14:43
У тимчасовій споруді храму преподобного Іова Почаївського УПЦ КП Волинської єпархії в неділю, 29 березня, відбулася перша служба. Службу проводив настоятель отець Олександр Вронський та хористами Волинської богословської академії УПЦ КП.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нещодавно митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив пам’ятний хрест у мікрорайоні ЛПЗ міста Луцька на місці, де має будуватися новий храм преподобного Іова Почаївського УПЦ КП Волинської єпархії.

Церковний Храм, хоч невеличкий і «зростом маленький», вмістив українську душу чи не найбільшого житлового масиву Луцька, названого у народі «ЛПЗ». Пахло ладаном, воском і свіжоструганим деревом. Серед вірян – прихожанка Свято-Троїцького собору Галина Чепелінська.

«Завжди їздила на службу у центр Луцька до Свято-Троїцького собору, – мовила. – Тепер храм – під боком, за кілька хвилин від будинку, де живу».

Волинські лісівники допомогли будівельними матеріалами на тимчасовий храм Богослужіння. "Бажаю Вам Божої благодаті, миру, здоров’я і сил, щоб збудувати замріяний рукотворний храм", зазначив головний лісівник Волині Василь Мазурик.

Головний спеціаліст ВОУЛМГ Сергій Сичук – архітектор за фахом, розповів, що найближчим часом лісівники посприяють розбудові каплички, як мовиться, вшир і ввись. Це не перша богоугодна справа лісівників Волині. Вони причетні до будівництва, реконструкції, ремонтів, облаштування храмових територій десятків, якщо не всіх без виключення храмів області. Вже цього року лісогосподарства ВОУЛМГ надали допомагу в будівництві та реконструкції близько десяти храмів різних конфесій.

«Будівництво Храму Молитви є Божою справою, а державне підприємство "Волиньліс» до цієї справи зробило чи не найвагоміший внесок" - сказав церковний староста Віталій Конський, який безпосередньо займався організацією переобладнанням приміщення.

Отож, у цій маленькій церковці – праобразі майбутнього рукотворного храму – прихожани вперше разом проказали «Вірую» і «Отче наш», посповідалися і причастилися. Отець Олександр усіх дітей, що прийняли таїнство причастя, окрім традиційних просфор і запивки обдарував цукерками. І це також сталося вперше у богослужбах.

«Відбулося і радість є на душі, – мовив отець Олександр, закінчивши цю історичну службу. – Коли ми вперше прийшли на це місце, застали зарості бузини. Але громада, що зареєструвалась, не стала сидіти на кухні. Зорганізувалась у хор, пішла колядувати на храм, а головне розповідати людям, що тут постане нова церква. У нас з’явилися жертводавці, благоукрасителі, стали приходити люди, цікавитися справами, долучатися до облаштування церковці. Два останні тижні ми тут днювали і ночували. Тож хочу усім подякувати за труди і фінанси… Відтепер є священик, парафія, місце, де будемо будувати храм, у якому спасатимуться сотні тисяч прихожан. Дім Божий став домом молитви, щоб у ньому могли сповідатися і причащатися. Тож будем молитися і спасатися», - сказав отець Олександр.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Вова Показати IP 30 Березня 2015 14:47
Без Божьей благодати!
Лучанин Показати IP 30 Березня 2015 14:55
Шо, 2 людини на службі?
Анатолій Показати IP 30 Березня 2015 14:55
Гарна справа, та Божий Храм не завадить в районі ЛПЗ
Лучанка Показати IP 30 Березня 2015 14:59
Напевно знову прибічники "кирилівські"...добре що хоч у вас благодать є...скільки у вас ненависті і злоби до всього українського...ніхто вас тут силою не тримає, вперед в Росію и там бийте поклони кирилу і путіну!!!!!!
Громадянин 777 до Лучанка Показати IP 30 Березня 2015 15:07
Уважно читай, написано ж УПЦ КП (Київського патріархату)....., якщо будь-якого поняття не маєш, то і не потрібно тут ср..ти...!!!
Анонім до Громадянин 777 Показати IP 30 Березня 2015 15:20
Це коментар до Вови...стосовно Божої благодаті.
Лучанці Показати IP 30 Березня 2015 15:02
Воно й вірно, нібито. але точно те саме і про вас можна сказати, коли про МП мову ведете. Усі ви однакові, а треба вчитися якось по іншому сприймати один одного
777 Показати IP 30 Березня 2015 16:41
Вони Кирилу, ви кепісти папі римському. Так що ти лучанка пиз...й в Рим.
Анонім до 777 Показати IP 30 Березня 2015 16:43
Я там не пропаду, а от ти в кацапію пи...
Антоніна Показати IP 30 Березня 2015 16:54
перестаньте писати ганебні коментарі. які показують Ваш інтелект та рівень розвитку, жодного майже немає по суті
Наталка Показати IP 30 Березня 2015 17:18
а якщо по суті: то Іов - ПОЧАЇВСЬКИЙ=))) тобто яке відношення УПЦ КП має до до святого на їх думку "ворожої" церкви??? треба щоб УПЦ КП мали власних сподвижників, яких можна було б згодом зачислити до лику святих.... а то якось нелогічно: то КП поносить Почаїв у всіх ЗМІ ( що мільйони звідти у Москву направляються, що диверсійні групи там, що літературу сепаратистську розповсюджують...) як же служителі і прихожани КП збираються до мощей св. Іова прикладатися? Як же збираються єлей привозити ? Чи "храм преподобного Іова" - це так - менеджмент закладу, щоб здаватися місцевим прихожанам "в тємє"???
2323 Показати IP 30 Березня 2015 17:48
До Наталки. А якщо дійсно по суті, то святині поза конфесіями, територіями і т.п., і треба трепетно ставитись до них, усвідомлювати їх духовну велич і значення для людства взагалі і не згадувати в такому контексті в коментарях.
конституцiя в дii Показати IP 30 Березня 2015 19:06
кп-це не церква,це полiтичне угрупування.
))) до конституцiя в дii Показати IP 30 Березня 2015 20:40
Ви помилились. Політичне угрупування це МП.
антон Показати IP 30 Березня 2015 21:27
Іов Почаївський подвизався на українській землі Тому він наш святий.
ющенко так Показати IP 30 Березня 2015 22:43
ганьба самозванцям!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus