USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Першого дня виборів не обрали Главу УГКЦ

22 Березня 2011 10:19
Вечірнею завершився перший день роботи Виборчого Синоду єпископів УГКЦ 21 березня У цей день відбулося чотири голосування.

Про це повідомили ЗІКу у Департаменті інформації УГКЦ.

Пригадуємо, що у перші три дні роботи Синоду чотири рази на день вибори відбуваються за принципом дві третини голосів. Після дванадцятьох безрезультатних голосувань Главу Церкви обиратимуть простою більшістю серед двох кандидатів з найбільшою кількістю голосів.

Молитва, спільна і приватна, постійно супроводжує синодальні засідання. День владики розпочинають із відправи «Утренні» і «Першого часу». Перед обідом усі моляться «Шостий час», перед вечерею – «Вечірню», а у середу і п’ятницю – «Літургію Напередосвячених Дарів». На завершення ранішнього богослужіння наперед визначені владики виголошують духовну науку.

«Обрання нового Глави – це Божа справа, яка спонукає усіх нас, духовенство і мирян, до щирої молитви, щоб обрати особу по Божій волі… Закликаю усіх до щирої молитви, щоб Дух Господній вказав на цю особу, подібно як в давнину – на царя Давида, та помазав новообраного Предстоятеля як свого обранця та провідника Божого люду Української греко-католицької церкви», – закликав вірних УГКЦ Владика Ігор (Возьняк), Адміністратор УГКЦ, на передодні Виборчого Синоду.

Сьогодні Синод продовжить роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus